Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Známe totožnost utonulého

PRAHA VENKOV-JIH – V případu nálezu lidských ostatků ve slapské přehradě poblíž kempu Skalice z loňského léta kriminalisté z územního odboru zjistili totožnost utonulé osoby  

O nálezu lidské kostry na dně slapské přehrady z poloviny července loňského roku byla veřejnost informována prostřednictvím článků „Potápěč nalezl lidské ostatky“ a „Neznámý muž z fotografií“, uveřejněných na internetových stránkách www.policie.cz.
Případem se kriminalisté intenzivně zabývali přes sedm měsíců. Prověřovali přes třicet indicií, směřujících k vytypovaným, šesti pohřešovaným nebo utonulým osobám. Poznatky k případu postupně získali na základě výsledků jednak dílčích policejních šetření, ale i od občanů, kteří se jim ozvali na základě uveřejněné pátrací relace ve sdělovacích prostředcích.
Následným vyhodnocením výsledků antropologického a genetického zkoumání, jakož i provedeného šetření, se jim podařilo zjistit, že kosterní pozůstatky patří jednatřicetiletému muži, který se stal obětí nešťastné události v roce 1982, při které došlo k převrácení loďky se třemi muži. Bohužel pouze jenom jednomu z této trojice převráceného plavidla se podařilo doplavat ke břehu. Jedno z těl utonulého muže bylo nalezeno přibližně dva měsíce po této tragické události, pozůstatky druhého utonulého byly nalezeny právě až v loňském létě po dvaatřiceti letech.
Policisté by chtěli touto formou poděkovat všem, kteří se na jejich výzvu o pomoc přihlásili, poskytli jim jakékoliv informace k případu, a tím pomohli objasnit určité, byť i dílčí skutečnosti celého případu.
 
nprap. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí
P ČR Praha venkov-JIH
27. února 2015
 
http://www.policie.cz/clanek/potapec-nalezl-lidske-ostatky.aspx
http://www.policie.cz/clanek/neznamy-muz-z-fotografii.aspx

 

vytisknout  e-mailem