Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Známe jména zlodějů, kteří se na Českolipsku vloupali do 27 aut

ČESKÁ LÍPA - Povedený čtyřlístek k nám zajížděl ze Šluknovska. 

Minulý pátek spadla klec na zlodějskou partičku z Děčínska, která se v průběhu září na různých místech na Českolipsku vloupala do celkem 27 osobních vozidel. V 26 případech šlo o vozy tovární značky Škoda Octavia, protože se pachatelé specializovali na její originální autorádia. Jednou se ale za tmy spletli a omylem se pokusili vloupat do Škody Rapid. Když to zjistili, ani do auta nevnikli. Majiteli však steně způsobili  desetitisícovou škodu na karosérii a okně.

Dopadnout nám je pomohla svědkyně, která nás v noci ze čtvrtka na pátek kontaktovala přes linku 158 potom, co si všimla, že u škodovky zaparkované na českolipském sídlišti Lada postává podezřelý mladý muž a jeho zevrubný popis nám sdělila. Okamžitě jsme vyrazili na místo a nedaleko parkoviště jsme podezřelého objevili. O tom, že máme před sebou toho "správného" muže, svědčilo i to, že se po půlnoci procházel po sídlišti s pracovními rukavicemi na rukách  a z kapsy mu vyčuhoval šroubovák. Po krátkém mlčení se nám k vloupání do aut přiznal.

Téhož dne nad ránem jsme zadrželi kromě něj i jeho tři komplice. Povedený čtyřlístek tvoří muži ve věku 31, 34, 36 a 41 roků. Tři z nich už mají za sebou nějakou tu kriminální minulost. Majitelům vozidel způsobili škodu za 134 000 korun. Ještě v závěru minulého týdne si všichni čtyři převzali usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin krádeže. Odcizená autorádia bohužel stačili do svého zadržení rozprodat. 
 

4. 10. 2019
por. Bc. Ivana Baláková
Oddělení tisku a prevence
Česká Lípa

Odkazy do noveho okna

vloupání do aut Česká Lípa

vloupání do aut Česká Lípa 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem