Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Známá firma

VSETÍNSKO: Policejní komisař minulý týden obvinil distributora drog. 

Minulý týden policejní komisař obvinil z trestných činů nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu osmatřicetiletého muže ze Vsetína. Pro jeho trestnou minulost mu hrozí až desetileté vězení.

Na zmapování činnosti osmatřicetiletého muže ze Vsetína se již delší dobu zaměřili vsetínští kriminalisté. Z jejich pohledu jde o známou firmu, tedy muže, který měl v minulosti problémy se zákonem kvůli prodeji pervitinu. Že jsou na správné stopě a muž ve svých obchodech pokračuje, jim potvrdil výsledek náhodné silniční kontroly ze začátku března letošního roku. To u něj policisté našli injekční stříkačku s bílou krystalickou látkou. Znalecké zkoumání potvrdilo, že se jednalo o pervitin.

Kriminalisté zjistili, že muž opravdu nadále obchoduje s pervitinem. Ten prodával v loňském i letošním roce nejméně pěti osobám a to mužům ve věku pětadvacet až třiačtyřicet let ze Vsetína a Vizovic. V téměř padesáti případech jim v garáži nebo chatě ve Vsetíně prodal pervitin a to buď ve formě navážených 0,2 g, nebo „stlačených“. Ceny se pohybovaly v řádech stokorun.

Kriminalisté muže zadrželi minulý týden a předali jej policejnímu komisaři. Ten muže obvinil z trestných činů nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Jelikož byl v minulosti za tuto činnost potrestán, hrozí mu až desetileté vězení.

10. května 2017, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem