Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Kriminalistický ústav

Policie České republiky – Kriminalistický ústav

Znalci přednášeli pro kolegy z MP Brno

Dne 17. července 2009 jsme v Kriminalistickém ústavu Praha (KÚP) přivítali strážníky z Odboru prevence městské policie Brno. Impulsem, který vzbudil jejich zájem poznat blíže práci kriminalistických znalců, byla expozice výstavy Kriminalistika proti zločinu, kterou KÚP prezentoval na veletrhu IDET 2009 v Brně. 

Kolegy z Městské policie Brno uvítal ředitel KÚP plk. JUDr. Emil Vančo.V krátkosti je seznámil s historií, činností a postavením KÚP v rámci Policie ČR. Poté absolvovali tři přednášky - z odvětví chemie, mechanoskopie a genetiky. Zvláště první dvě přednášky přinesly kolegům řadu nových poznatků, které budou moci využít při své preventivní činnosti. Během té se často setkávají nejen s uživateli drog či jiných návykových látek, ale také s občany, kterým radí, jak si co nejlépe ochránit svůj majetek.
 
Velice je zaujala také přednáška na téma využití genetiky v kriminalistice. Byla sice mimo oblast jejich činnosti, nicméně jim pomohla utvořit si představu o zákonitostech genetiky a jejím přínosu pro policejní práci.
 
V odpoledních hodinách navštívili Muzeum Policie ČR, kde si prohlédli výstavu „Kriminalistika proti zločinu“. Zde se aktivně zajímali o vystavené exponáty a prezentované případy, které jim přiblížili policisté oddělení redakce a PR KÚP.
 
kpt. Mgr. Petra Srnková
oddělení redakce a PR KÚP
21. 7. 2011
Odkazy do noveho okna

MP Brno v KÚP 01

MP Brno v KÚP 01 

Detailní náhled

MP Brno v KÚP 02

MP Brno v KÚP 02 

Detailní náhled

MP Brno v KÚP 03

MP Brno v KÚP 03 

Detailní náhled

MP Brno v KÚP 04

MP Brno v KÚP 04 

Detailní náhled

MP Brno v KÚP 05

MP Brno v KÚP 05 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem