Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zmlátili a skopali ženu bez domova

ZLÍNSKO: Za těžké ublížení na zdraví jim hrozí až desetiletý trest.  

V úterý kolem jedné hodiny ráno se vrátili ke svým spacákům poblíž autobusového nádraží ve Zlíně dva muži bez domova. Uviděli, že v jednom z nich spí devětapadesátiletá žena, kterou znali. Osmačtyřicetiletého a sedmadvacetiletého muže rozlítilo, že jejich spacák zapáchá, proto začali ženu bít pěstmi a kopat do hlavy. Jejich útok vidělo několik dalších svědků. Asi po půl hodině s napadáním přestali a odešli.

Tentýž den kolem páté hodiny ráno zavolali kolemjdoucí lidé záchranáře ke zraněné ženě, kterou viděli na autobusovém nádraží. Žena utrpěla při agresivním napadení poranění, se kterým ji záchranáři odvezli k ošetření do nemocnice. Oba útočníky po chvíli našli policisté poblíž autobusového nádraží. U obou byla pozitivní dechová zkouška na přítomnost alkoholu, jeden nadýchal více než jednu promile a druhý více než dvě promile alkoholu. Policisté oba muže zadrželi a umístili do policejní cely.

Komisař kriminální policie sdělil oběma útočníkům obvinění ze zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, spáchaného ve spolupachatelství a z trestného činu výtržnictví. Starší z nich má již osmnáct záznamů v trestním rejstříku, mladší byl třikrát soudně trestaný. Policejní komisař zároveň podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obou mužů do vazby z důvodu obavy před opakováním trestné činnosti a z obavy, že by se mohli skrývat a vyhýbat trestnímu stíhání. Soudce návrh státního zástupce akceptoval a policisté dnes oba muže převezli do vazební věznice. V případě odsouzení by mohli strávit až deset let za mřížemi.

 

 

17. března 2016, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem