Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zmizely betonové koše

Kuriózní krádež betonových odpadkových košů. 

Kopřivničtí policisté prošetřují další kuriózní krádež, ke které došlo v noci na 29. května letošního roku ve Štramberku. Tentokrát si neznámý pachatel vyhlédl betonové odpadkové koše, které odcizil na ulici Nádražní a Zauličí. Jednalo se o tři kusy betonových odpadkových košů o rozměrech 50 x 62 x 87 centimetrů, o objemu 45 litrů a váhy okolo dvě stě kilogramů. Škoda, kterou pachatel způsobil městu Štramberk, přesáhla částku 14 tisíc korun.


Stalo se ...


Opilého chlapce zanechal na poli

Z trestného činu podávání alkoholických nápojů mládeži je podezřelý devatenáctiletý mladík z Novojičínska. Podezřelý na konci dubna letošního roku ve večerních hodinách ve Studénce, podat nezletilému chlapci, ve větší míře alkoholický nápoj a pak jej zanechal ležet na zemi opilého. Opilého chlapce zde po necelé hodině náhodně nalezla místní žena. Na místo přivolala policisty. V dechu mu bylo naměřeno přes jeden a půl promile alkoholu. Věc byla původně prošetřována jako přestupek na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomániemi a po provedených šetřeních byla překvalifikována na trestný čin, kde pachateli hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.


Číšník zpronevěřil tržbu

Z trestného činu zpronevěry je podezřelý osmnáctiletý mladík z Nového Jičína, který si měl v době od 21. května letošního roku do současné doby, jako zaměstnanec jedné restaurace v Mořkově, přisvojit svěřenou finanční hotovost ve výši deset tisíc korun. Mladík hotovost do současné doby navrátil a kontaktu s poškozenou majitelkou restaurace se vyhýbá.


Pozor na krádeže jízdních kol

Dvěmi případy odcizení jízdních kol se v těchto dnech zabývají novojičínští policisté.

První případ krádeže jim byl nahlášen ze Studénky, kde v noci na 28. května odcizil neznámý pachatel jízdní kolo Sprinter Genesis. Pachatel jízdní kolo v hodnotě téměř devět tisíc korun odcizil ze společné kolárny na ulici Leoše Janáčka.

Další případ prošetřují frenštátští policisté, ke kterému došlo okolo poledne dne 28. května  na ulici Podříčí ve Frenštátě pod Radhoštěm. Zde neznámý pachatel odcizil z prostor chodby panelového domu pánské horské jízdní kolo RB. Při krádeži byl pachatel vyrušen bratrem poškozeného. Přistižený pachatel jízdní kolo v hodnotě čtyřiceti tisíc korun vrátil zpět na chodbu a z místa utekl společně s dalším spolupachatelem. Jako pachatel byl zjištěn osmnáctiletý mladík ze Vsetínska.

vytisknout  e-mailem