Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zmizelo drahé kolo

ČESKÁ LÍPA - Zloděj ho odcizil z přístavku rodinného domku. 

     Z pondělí na úterý vnikl neznámý zloděj na zahradu rodinného domu v České Lípě, kde poté z přístavku ,sloužícího jako kolárna, odcizil pánské horské jízdní kolo výrobní značky Merida Matts HFF v  černém barevném provedení doplněném drobnou stříbrnou a žlutou kresbou. Kolo  si majitel zakoupil teprve před dvanácti dny za částku 57 800 korun a dle vlastního vyjádření se na něm dosud nestihl ani  jednou svézt. Na svou první jízdu se prý těšil, ale zloděj ho o jeho zážitek  připravil. Kolo je drahé i proto, že má  odlehčený karbonový  rám. Pachatel  měl možnost odcizit i jiná kola, ta ho ale zřejmě tolik nezaujala. Policisté nyní po pachateli krádeže pátrají. V případě dopadení mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

 

Jela příliš rychle

     Rychlá jízda s nezkušeným řidičem za volantem zřejmě nemůže dopadnout dobře. To potvrzuje i včerejší havárie 19 leté řidičky osobního vozidla značky Škoda Fabia, která projížděla v ranních hodinách od Mimoně na Stráž pod Ralskem. Při průjezdu zatáčkou u Mimoně vlivem vysoké rychlosti dostala smyk, který neuřídila a  vyletěla do silničního příkopu, kde se vozidlo převrátilo na bok. Mladá žena přitom utrpěla blíže nespecifikované zranění, se kterým byla přepravena do nemocnice. Škoda na vozidle byla odhadnuta na 50 tisíc korun.

 

Řídila pod vlivem alkoholu

     Koncem září nezvládla jízdu za volantem motorového vozidla značky Suzuki Grand Vitara 58 letá řidička z Litoměřicka. Ta projížděla v odpoledních hodinách z Provodína na Karasy, přičemž vlivem požitého alkoholu a nepřiměřené rychlosti ztratila v zatáčce  kontrolu nad řízením a vyjela ze silnice, kde narazila do oplocení rodinného domu.  Nehoda si nevyžádala žádné zranění, hmotná škoda byla odhadnuta na 135 tisíc korun. Přivolaní policisté u ní přístrojem dräger zjistili 2,39 promile alkoholu v dechu.  Řidička si již v této souvislosti převzala usnesení o zahájení trestního stíhání pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

vytisknout  e-mailem