Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zmizeli s plnými košíčky bez placení

NÁCHODSKO – Na útěku málem rozbili automatické dveře. 

Po dvojici dosud neznámých pachatelů krádeže zboží, k níž došlo ve středu 20. 12. 2017 kolem 16. hodiny v obchodě s potravinami v Meziměstí, pátrají policisté z Obvodního oddělení v Broumově. Podle sortimentu odcizeného zboží se zdá, že dotyční dva mladíci protiprávním způsobem nakupovali vánoční dárky.

Muži ven spěchali tak, že málem rozbili automatické dveře. A důvod jejich rychlého odchodu z prodejny, při kterém se nestačily dveře pořádně otevřít, a muži do nich narazili? Utíkali bez placení i s nákupními košíky. Podle všeho si tímto způsobem opatřovali vánoční dárky, neboť v košících si odnesli tři bonboniéry, tři dárkové kazety s drogerií, dvě dárkové kazety s alkoholem a skleničkami a dva sprchové gely, vše v celkové hodnotě bezmála dva tisíce korun.  Není také vyloučeno, podle jistých indicií, že mladíci přišli do obchodu krást z druhé strany státní hranice. Mladým pachatelům v případě dopadení hrozí správní řízení s peněžitou pokutou ve výši několika tisíc korun pro přestupek proti majetku.

Obchodníkům policisté radí, aby byli v těchto dnech pozornější a ostražitější. Zloděje, kteří si chtějí na poslední chvíli přilepšit pod stromkem nebo na vánoční tabuli, zajímá zejména dražší zboží jako kvalitní alkohol, kosmetika, elektronika nebo luxusní potraviny. Bez debaty samozřejmě zůstává fakt, že je zajímají také peněženky nakupujících. Proto by si měli všichni hlídat své osobní věci a nedávat tak zlodějům šanci pořídit si vánoční dárky za jejich peníze.

por. Mgr. Eva Prachařová
21. 12. 2017 v 13.10 hodin

vytisknout  e-mailem