Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Změny v organizační struktuře Územního odboru Uherské Hradiště

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Od 1. ledna 2019 nastanou změny v organizační struktuře. 

Od 1. ledna 2019 v rámci působnosti Územního odboru Uherské Hradiště nastanou změny v organizační struktuře na základě schválených změn v systemizaci Krajského ředitelství policie Zlínského Kraje.

Jednou ze změn je přeměna Obvodního oddělení Uherský Ostroh na Policejní stanici Uherský Ostroh, kde bude sloužit sedm policistů včetně vedoucího. Kmenově bude policejní stanice zařazena pod Obvodní oddělení Uherské Hradiště. Nepřetržitý výkon služby v tomto teritoriu zabezpečí dané obvodní oddělení.

Změna se týká i policejní stanice v obci Strání – Květná, která se dnem 31. 12. 2018 ruší. V místě zůstane úřední místnost. Službu veřejnosti zde zajistí policisté služebně zařazení na Obvodním oddělení Uherský Brod, kteří do Strání budou ve stanovených dnech dojíždět. Změna tedy nastane i v teritoriální působnosti, kdy dané teritorium již nebude spadat pod Obvodní oddělení Bojkovice. Všechny události tedy bude řešit Obvodní oddělení Uherský Brod, což s sebou přináší i vyšší komfort a lepší dostupnost pro občany Strání – Květná, kteří spádově patří pod Městský úřad Uherský Brod. Taktéž pozitivně vnímáme, že v případě jakéhokoliv oznámení budou vyjíždět policisté z Uherského Brodu, kde je zařazeno více policistů a vykonávají nepřetržitý výkon služby včetně prvosledové hlídky určené pro rychlé a nebezpečné zásahy.

Tyto organizační změny v rámci systemizace byly chváleny Ministrem vnitra ČR po splnění všech podmínek daných zákonem a vzorovou systemizací PČR. Jsou vytvořeny tak, aby byl zachován styk veřejnosti s policií, která bude i nadále schopna plnit své základní úkoly – zejména ochranu života, zdraví a majetku. Počet policistů se ve zmíněných lokalitách nezmění a postupně se bude zvyšovat.

Změny související s přeměnou názvů budou od daného data k dispozici na oficiálních webových stránkách Krajského ředitelství policie Zlínského kraje.  


20. prosince 2018, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem