Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Změna územní působnosti obvodních oddělení v Plzni

Přinese lepší dostupnost služeb občanům 

     Od 1. ledna 2012 se změní územní působnost obvodního oddělení Plzeň - Lochotín a obvodního oddělení Plzeň - Vinice. Nové rozdělení územní působnosti přispěje ke zlepšení dostupnosti policejních služeb občanům.
         Dříve probíhala hranice obvodů od řeky Mže Karlovarskou ulicí až po Gerskou ke končené tramvaji č. 4. Od prvního dne nového roku bude hranice mezi obvody probíhat Studentskou ulicí, Gerskou a Karlovarskou směrem do centra ke křižovatce s Alejí Svobody. Hranice bude pokračovat ulicí Alejí Svobody až ke kruhovému objezdu u FN, dále kolem obvodové zdi fakultní nemocnice až ke spodnímu výjezdu a pokračovat bude ulicí Na Roudné směrem k Bílé Hoře. Fakultní nemocnice bude stále spadat pod obvodní oddělení Plzeň - Lochotín.
         V praxi by to mělo přinést zlepšení dostupnosti. Například obyvatelé Košutky do konce roku 2011 měli správně v případě problémů navštěvovat dle bydliště policisty z Vinic ve Strážnické 16A. Od roku 2012 by se v případě potřeby měli obracet na policisty z obvodního oddělení Plzeň - Lochotín, kteří sídlí v ulici Kaznějovská 2, Plzeň. Naopak oblast Roudné bude nově spadat pod policisty z obvodního oddělení Plzeň - Vinice.
 
por. Ing. Martina Korandová
19. prosince 2011

vytisknout  e-mailem