Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Změna oddělení na Rychnovsku

Nové policejní služebny v Opočně a ve Vamberku 

Redislokace základních útvarů se v rámci Územního odboru PČR Rychnov nad Kněžnou dotkla obvodních oddělení Opočno a Vamberk.
Od 1. ledna 2011 dochází ke změně v organizačním uspořádání těchto dvou obvodních oddělení.  

Obvodní oddělení Opočno se mění na Policejní služebnu Opočno. Tato policejní služebna bude organizačně příslušet k Obvodnímu oddělení Dobruška.
Policejní služebna, která prvním dnem příštího roku v Opočně vznikne, bude ve stejných prostorách, na jaké byli občané až doposud zvyklí, tedy v Tyršově ulici, čp. 600. Občané policisty na stanici nezastihnou nepřetržitě. Muže zákona najdou na policejní stanici v úředních hodinách, které budou s nástupem nového roku upřesněny, přičemž bude snaha, aby tyto úřední hodiny koresponovaly s úředními hodinami místní samosprávy.
Spolu s touto změnou rozšířené Obvodní oddělení Dobruška získalo i svého nového vedoucího. Stal se jím npor. Bc. Jiří Tobiška, který byl do funkce jmenován dne 1. prosince 2010. Více informací o Obvodním oddělení Dobruška naleznete na webových stránkách oddělení.
Informace a kontakty na policejní služebnu v Opočně naleznete na webových stránkách služebny

Obvodní oddělení Vamberk se mění na Policejní služebnu Vamberk. Tato policejní služebna bude organizačně příslušet k Obvodnímu oddělení Kostelec nad Orlicí.
Prvním dnem příštího roku vznikne ve Vamberku policejní služebna. Pro její působení je vybrané strategické místo v centru města. Novou policejní služebnu občané najdou v budově sousedící s Městským úřadem Vamberk na Husově náměstí. Jedná se o objekt, v jehož přízemí se nachází prodejna květin. Policejní stanice najde své místo v prvním patře. Vchod je z boku budovy. Občané by neměli mít potíže muže zákona najít, jelikož stanice bude řádně označena.
Významná poloha nové policejní služebny na náměstí umožní jeho monitorování kamerovým systémem, čímž  dojde ke kvalitnějšímu zabezpečení centra města.
Umístění policejní služebny ve středu města s sebou přináší i další pozitiva. Policisté budou i nadále spolupracovat se sousedícími strážníky Městské policie Vamberk. V úzkém kontaktu budou jak s představiteli Městského úřadu Vamberk, tak i s dalšími orgány samosprávy.
Občané policisty na sslužebně ale nenajdou nepřetržitě, jak tomu byli naučení doposud na služebně Obvodního oddělení Policie ČR Vamberk.  Muže zákona zastihnout na policejní služebně v úředních hodinách, které budou hned po Novém roce upřesněny, přičemž bude snaha, aby tyto úřední hodiny koresponovaly s úředními hodinami místní samosprávy.
Více informací a kontakty na nově otevřenou policejní služebnu ve Vamberuku naleznete na jejich webových stránkách. Informace z Obvodního oddělení Kostelec nad Orlicí, kam bude policejní stanice Vamberk organizačně příslušet, naleznete na webových stránkách oddělení.

Územní odbor Policie ČR Rychnov nad Kněžnou doufá, že výše uvedené změny občané pocítí minimálně a s prací policistů budou i nadále spokojeni.

por. Mgr. Alena Kacálková
29. prosince 2010

vytisknout  e-mailem