Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zmatená jízda nemusí vždy znamenat opilost řidiče

ZLÍNSKO: Policisté zachránili řidiče. 

Oznámení o kličkování a zmatené jízdě neznámého řidiče v osobním vozidle předcházelo záchraně řidiče, který měl vážné zdravotní problémy. Zpočátku však jeho jízda budila dojem opilého řidiče za volantem. Naštěstí se nikomu nic nestalo.

Operační důstojník vyhlásil ve středu odpoledne pátrání po řidiči konkrétního vozidla, jehož řidič měl podle oznámení na linku tísňového volání policie kličkovat po silnici a ohrožovat svou jízdou ostatní vozidla.

Policisté z pohotovostního a eskortního oddělení po vozidle pátrali ve směru udané jízdy od Želechovic až do centra Zlína, nakonec řidiče dostihli v okamžiku, kdy otevíral vchodové dveře od domu, kde bydlel. Na první pohled bylo zřejmé, že muž není v pořádku. Byl dezorientovaný, nebyl schopen se přesně vyjádřit ani odemknout vchodové dveře. Prvotní podezření policistů však vyloučila dechová zkouška. Řidič byl střízlivý. V tu chvíli bylo jasné, že čtyřiasedmdesátiletý muž má zdravotní problémy, policisté proto neváhali a zavolali záchranáře.

Záchranáři konstatovali u muže vážný zdravotní stav a převezli ho k hospitalizaci do nemocnice.

15. února 2019, por. Bc. Monika Kozumplíková

Upozornění:

Nikdy nesedejte za volant, pokud se necítíte dobře.

Svou jízdou můžete ohrozit nejen sebe, ale také ostatní řidiče či chodce.

Pokud začnete mít potíže v průběhu své jízdy, zastavte a zavolejte si pomoc. Nesnažte se za každou cenu dojet do cíle své cesty.

vytisknout  e-mailem