Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zlost si vybil v domově pro seniory

KROMĚŘÍŽSKO: Způsobil škodu za bezmála sto osmdesát tisíc korun. 

V předešlých dnech sdělil policista Obvodního oddělení Morkovice podezření z trestných činů poškození cizí věci a výtržnictví devětačtyřicetiletému muži z Morkovicka.

Začátkem září poškodil v jednom domě pro seniory v menší obci na Morkovicku automat na kávu. Přišel k němu a převrátil jej. Na zařízení vznikla škoda za více jak sto padesát pět tisíc korun. Dále vzal dlaždice a prohodil je dvěma okny. Přitom poškodil okna, žaluzie, sádrokartonovou příčku a stůl v místnosti pro sestry. Majiteli objektu vznikla škoda za bezmála dvacet čtyři tisíc korun. Podle všeho se muž takto choval proto, že požadoval zvýšení platu pro svou manželku. Ta v domě pro seniory pracuje. Muž byl za trestný čin výtržnictví již v minulosti odsouzen. Nyní mu hrozí až tříleté vězení. 

Tímto s policisty neskončil. Muž si vyslechl i sdělení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. V pondělí ve večerních hodinách řídil osobní vozidlo Peugeot v obci Morkovice po předchozím požití alkoholických nápojů. Policisté mu naměřili 1,83 promile alkoholu v dechu.

13. září 2018, nprap. Ing. Barbora Balášová

vytisknout  e-mailem