Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zlodějský pár jel na kolech

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Muž se ženou jezdili na kolech od chaty k chatě a kradli v nich.  

 

Někdo spal v mojí posteli, jedl z mého talířku, oblékl si moje kalhoty, vzal moje sladkosti, odnesl mi Šmoulu. Někdo se vloupal do naší chaty! Taková a podobná zjištění se stala v posledních dnech realitou pro řadu majitelů chat na Uherskohradišťsku. Policisté vyjížděli k oznámeným vloupáním do chat v katastru Vápenic, stejně jako v okolí Smraďavky. Buchlovičtí policisté při pátrání po pachatelích získali podezření na muže se ženou, kteří se v posledních dnech pohybovali v rekreační oblasti.

V pátek 3. října pátraly policejní hlídky v okolí Smraďavky a Stříbrnických pasek. Podezřelou dvojici se v ten den vypátrat nepodařilo, a tak buchlovičtí policisté v pátrání pokračovali v sobotu. Krátce před polednem policejní hlídka zahlédla podezřelou dvojici na okraji Osvětiman. Policisté hledaného muže se ženou zadrželi a eskortovali na policejní oddělení, kde začaly výslechy a dokazování. Třiatřicetiletý muž a o dva roky mladší žena, oba ze Slovenska, se po předložení důkazů a důsledných výsleších doznali k vloupání do dvanácti chat.

Muž se svou přítelkyní, oba v podstatě bezdomovci, vyrazili na kolech ze Slovenska na Moravu, kde prý chtěli získat práci. Když zhruba před deseti dny přejeli na české území, hledali místo na přenocování a jako nejvhodnější se jim zdála chata ve Vápenicích. Třiatřicetiletý muž, který má za sebou již bohatou kriminální minulost, bez rozpaků vypáčil okenici, rozbil okno a pozval svou přítelkyni dovnitř, aby zde společně přespali. Chatu prohledali a vzali si v ní jídlo, alkohol a kosmetiku. Poté se vydali směrem k Buchlovicím. V okolí Smraďavky pokračovali podobným stylem: muž vytypoval chatu a vloupal se do ní, zatímco přítelkyně hlídala venku. V některé z chat přespali a druhého dne se brzy ráno přesunuli dál. V chatách jedli a kradli jídlo i alkohol, brali si oblečení i drogerii. Kromě spotřebních věcí zloděj ukradl také DVD přehrávač a pro svou přítelkyni figurku Šmouly. Některou noc přespali ve stanu, který v jedné z chat ukradli, jindy zase přečkávali déšť na mysliveckém posedu. Když je v sobotu před polednem policisté vypátrali, byla dvojice akorát na cestě z chat kolem Medlovic a přecházela do okolí Osvětiman. Policisté u nich nalezli několik ukradených věcí, které jim zajistili.

Uherskohradišťští kriminalisté po detailních výsleších a důsledném dokazování sdělili zadrženému muži se ženou podezření ze spáchání trestných činů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody, za což jim ze zákona hrozí až tříleté vězení. Celkově dvojice způsobila při vloupání do dvanácti rekreačních chat škodu přes čtyřicet tisíc korun.


 


 

6. říjen 2014, por. Mgr. Aleš Mergental

Odkazy do noveho okna

1 vloupani do chat UH

1 vloupani do chat UH 

Detailní náhled

2 vloupani do chat UH

2 vloupani do chat UH 

Detailní náhled

3 vloupani do chat UH

3 vloupani do chat UH 

Detailní náhled

4 vloupani do chat UH

4 vloupani do chat UH 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem