Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zlodějka se schovávala v obývacím pokoji za gaučem

LIBEREC - Kriminalisté zahájili trestní stíhání 31leté ženy, která se na Velikonoční pondělí vloupala do rodinného domu v ulici Vrbová. 

Nepříjemný zážitek čekal v brzkých ranních hodinách na majitele rodinného domu v Liberci, ulici Vrbová. Krátce po čtvrté hodině ranní je probudil rachot na jejich zahradě. Když se společně podívali z okna, zahlédli na  zahradě neznámou ženu. V zápětí zjistili, že mají poškozené okno do dílny. Uvnitř se nacházela část dlažby a dřevěné poleno. Majitelé okamžitě na místo přivolali policejní hlídku. Policisté vše zadokumentovali a začali v okolí po ženě pátrat. Mezitím se však žena do domu vrátila znovu. Tentokrát ji majitelka domu přistihla v obývacím pokoji, kde byly pootvírané šuplíky a přeházené věci. Na místo se okamžitě vrátili přivolaní policisté, kteří našli ženu schovanou za gaučem. 

Žena prohledala obývací pokoj v 1. patře domu, kde si vybrala pár věcí a ty si připravila na gauč a konferenční stolek s tím, že si je později odnese. Mezi věcmi, na které si žena dělala zálusk, byli dvě lahve alkoholu, fotoaparát, kovová labuť, vonná svíčka a jiné drobné věci a také IP kamera, kterou neodbornou manipulací poškodila. Majitelům domu tak žena způsobila škodu přes 5 tisíc korun.  Policisté ženu zadrželi a na obvodním oddělení Liberec - centrum ji chtěli umístit do policejní cely. Při provádění úkonů před jejím umístněním do cely s policisty žena nespolupracovala a vulgárně jim nadávala. Při umisťování do policejní cely dokonce fyzicky napadla policistku. Ta útok vykryla a naštěstí neutrpěla žádné zranění. 

Žena z Liberecka  už má za sebou trestní minulost, kdy byla opakovaně odsouzena za majetkovou trestnou činnost. 

Policejní komisařka sdělila 31leté ženě obvinění ze spáchání přečinu "porušování domovní svobody", dále zločinu "krádeže" ve stádiu pokusu a přečinu "násilí proti úřední osobě" a zároveň podala návrh na vzetí ženy do vazby. Soudce však tento návrh neakceptoval a žena byla propuštěna na svobodu. Trestní stíhání nyní probíhá na svobodě. 

Uvedeného jednání se žena dopustila  v době nouzového stavu státu, kdy by jí za normálních okolností hrozil tříletý trest odnětí svobody. V tomto případě může skončit ve vězení na dobu od dvou do osmi let. 
 

16. 4. 2020
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem