Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zlodějíček

VSETÍNSKO: Policejní komisař obvinil muže z krádeží a poškození cizí věci. 

Policisté zadrželi v úterý zlodějíčka ze Vsetínska. Včera si převzal z rukou policejního komisaře obvinění z jedenácti skutků.

Policisté pátrali po pachateli několika velmi obdobných vloupání do vozidel a pokusů vloupání do několika různých objektů v Rožnově pod Radhoštěm a Valašském Meziříčí. Informace je nakonec dovedly ke známé firmě a to pětadvacetiletému mladíku ze Vsetínska. Toho kriminalisté v úterý v odpoledních hodinách zadrželi. O den později již byl mladík před policejním vyšetřovatelem a vyslechl si obvinění.

Pětadvacetiletý muž ze Vsetínska přes prázdniny moc neodpočíval. Za měsíc červenec a srpen letošního roku má za sebou jedenáct skutků, ve kterých policejní komisař spatřuje spáchání trestných činů krádež a poškození cizí věci. Mladíkova série začala na začátku července ve Valašském Meziříčí a to vloupáním do firmy, kde vzal elektrické nářadí za více jak sedmnáct tisíc korun.

V dalších případech se mu již tak nedařilo. Zaměřil se na vykrádání aut a to převážně v Rožnově pod Radhoštěm. Ve většině případů se jednalo o vozidla Peugeot, kdy po rozbití okýnka bral maličkosti jako náhradní žárovky, USB kabely, panel autorádia, mince a jiné drobnosti. V těchto případech udělal větší škodu poškozením, než ukradl.

Ne vždy dosáhl svého cíle. Celkem ve čtyřech případech se jedná o trestný čin krádež ve stádiu pokusu. Nezdařilo se mu vloupat do vozidla, do ubytovacího zařízení, firmy a obchodu.

Mladík odcizené věci v některých případech použil pro svoji potřebu, některé prodal a některé skončily někde v trávě či ve křoví, jelikož je nepotřeboval. Při prokázání viny mu hrozí až dvouleté vězení za trestné činy krádež a poškození cizí věci.

 

1. září 2016, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem