Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zloději znova kradli v búdě

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Ve vlčnovských búdách se znovu kradlo.  

 

Uherskobrodští policisté v úterý 13. srpna odpoledne opět vyjížděli do Vlčnova, opět k búdám a opět do té, k níž vyjížděli zhruba před týdnem. Majitelka při příchodu bohužel zjistila, že do búdy přišel opět nezvaný host. Pachatel násilně překonal okenici i mříž, vlezl dovnitř a ukradl tři litry slivovice a deset piv. Při předchozím vloupání odnesl také tři litry slivovice a k tomu ještě pět litrů červeného vína. Na místo vyjel i kriminalistický technik, který stopy po pachatelově počínání detailně zadokumentoval. Policisté začali zjišťovat informace z tohoto vloupání, k němuž došlo někdy od sobotního poledne do úterního odpoledne, s předchozím vloupáním. Pro pátrání po pachateli policisté samozřejmě porovnávají zjištěné informace i s poznatky z dalších případů vloupání, k nimž letos v búdách došlo. V noci na konci června se prozatím neznámý pachatel vloupal do jedné z nich a ukradl dva kanystry s celkem patnácti litry bílého vína.

K největší krádeži došlo na začátku května, kdy se zloději vloupali do dvou búd a ukradli z nich několik demižónů a lahví s téměř dvěma sty litry vína. Uherskobrodským policistům se při detailním pátrání po pachateli podařilo přijít na stopu podezřelé dvojice. Při výsleších jim krádež vína policisté prokázali. Jednatřicetiletý muž a jeho čtyřicetiletý společník většinu vína rozprodali. Policisté jim sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže. A protože již oba pachatelé z Uherskobrodska byli v posledních třech letech za krádež trestáni, hrozí jim trest až tříletého vězení.

Při pátrání po pachatelích by policistům pomohly jakékoliv informace o podezřelých osobách potulujících se kolem búd. Tyto informace je možné ihned volat na linku 158.


 

15. srpen 2013, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem