Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloději železa zadrženi

A další případy z policejní svodky. 

Během chvíle policisté dopadli zloděje
V úterý kolem poledne bylo na Obvodní oddělení v Unhošťi oznámeno, že v obci Lidice kradou dva zloději železo u místní čističky odpadních vod. Na místo ihned vyrazila policejní hlídka. Pachatelé už na místě však nebyli. Policisté s dobrou místní znalostí se jali propátrávat okolí a provedli kontrolu sběrny druhotných surovin ve vedlejší vesnici, kde zajistili odcizené železo. Dále zjistili, že ho do výkupu přivezli dva mladíci. Následnou lustrací bylo zjištěno, že se jedná o čtyřiadvacetiletého muže z Prahy – západ a devatenáctiletého muže z Unhošťska, kteří již byly za majetkovou trestnou činnost v posledních třech letech odsouzeni. Oba zloději byli během několika minut zadrženi a umístěni do policejní cely. Následující den bylo výtečníkům ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z přečinu krádeže, za což jim hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.
 
Zapomněl, že má dceru
Včera přijali kladenští policisté oznámení na dvaadvacetiletého mladíka z Mělnicka. Ten od 1. března loňského roku do současné doby neplní svou vyživovací povinnost k nezletilé dceři, která mu vyplývá jak ze zákona o rodině, tak je upravena rozsudkem Okresního soudu v Kladně, kdy mu bylo uloženo platit výživné ve výši 3.000,- Kč. Do současné doby dluží matce svého dítěte šestatřicet tisíc korun. Podezřelý je z trestného činu zanedbání povinné výživy, za což mu, v případě odsouzení, hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
Recidivista zadržen při krádeži
V úterý ve večerních hodinách byl v obchodním domě ve Slaném v ulici Ouvalova zadržen jedenačtyřicetiletý muž. Ten v obchodě odcizil jedno balení tabáku v hodnotě 265,- Kč. Odcizené zboží pronesl bez zaplacení pokladnou, kde mu vypadlo z mikiny na zem. Krádeže se dopustil navíc i přes to, že byl za stejný přečin dne 21. 2. 2013 odsouzen Okresním soudem v Kladně. Slánští policisté případ zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení pro podezření z trestného činu krádeže.
 
Žena doplatila na svou neopatrnost
Včera večer nakupovala v obchodním centru v Kladně v Arménské ulici. Na parkovišti jí během pěti minut zloděj bez použití násilí odcizil z nákupního vozíku volně odloženou kabelu. Sedmačtyřicetiletá žena z Kladenska přišla o osobní doklady, platební a kreditní karty, mobilní telefon a finanční hotovost. Škoda na odcizených věcech přesáhla částku sedm tisíc korun. Případ je prošetřován jako krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku.
 
Další muž nakupoval za pět prstů
Včera po osmé hodině ranní byl ostrahou obchodního domu v Kladně v ulici Dukelských Hrdinů zadržen čtyřiadvacetiletý mladík. Recidivista si vložil do batohu dvě čokolády za 34,- Kč a ty následně nepřiznal při placení ostatního nákupu a pronesl je bez zaplacení. Skutku se dopustil navíc poté, co byl dne 1.5.2013 pravomocně odsouzen za přečin krádeže k podmíněnému trestu odnětí svobody v délce 7 měsíců, přičemž mu byla stanovena zkušební doba na dva roky.
 
nprap. Michaela Nováková
23.5.2013
 

vytisknout  e-mailem