Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zloději z šaten zadrženi

Tříčlennou skupinu zlodějů, kteří od začátku roku 2008 do konce září vykrádali šatny na nejrůznějších sportovištích po celé republice, zadrželi na začátku října kriminalisté z policejního obvodu Praha II. Přizvali si k tomu i zásahovou jednotku. 

Sérii případů vloupání do šaten zejména druholigových fotbalových klubů, ale i dalších sportovišť po celé republice včetně Prahy, objasnili kriminalisté z Obvodního ředitelství Policie ČR Praha II. Po neznámém pachateli pátrali asi půl roku, nakonec s úspěchem. Operativně pátracími prostředky se jim podařilo vytipovat tři podezřelé muže ve věku 28, 32 a 23 let z Prahy a Berounska, které podezřívají prozatím z 18 případů. Většinu z nich mají přitom na svědomí dva starší muži, kteří napáchali několikamiliónové škody. Také proto byli obviněni z trestného činu krádež vloupáním a hrozí jim až dvanáctiletý trest odnětí svobody. V současné době jsou umístěni ve vyšetřovací vazbě. Jejich nejmladší společník byl obviněn z téhož činu s nižší trestní sazbou a vyšetřován je prozatím na svobodě.
Akci na zadržení této trojice uspořádali kriminalisté v noci ze 30. září na 1. října tohoto roku v Praze. Následně provedli několik domovních prohlídek, při kterých zajistili celou řadu věcí pocházejících z trestné činnosti včetně osobních motorových vozidel. Na ta se sice pachatelé speciálně nezaměřovali. Občas ale vedle peněz, mobilních telefonů, šperků, apod. narazili i na klíčky od vozidla, zaparkovaného většinou v blízkosti sportoviště, proto odcizili i je. Ukradených věcí se pak postupně zbavovali a peníze použili pro svoji potřebu. Oba starší muži již mají s touto trestnou činností své zkušenosti, za obdobné případy majetkového charakteru byli v minulosti trestáni.
Ve vyšetřování této trestné činnosti policisté i nadále pokračují. Není tak vyloučeno, že obvinění zejména obou starších mužů bude v dohledné době rozšířeno o další skutky.

vytisknout  e-mailem