Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zloději využili příležitosti

KROMĚŘÍŽSKO: Poškození přišli o peníze, mobilní telefony, doklady a platební karty.  

Během víkendu řešili policisté tři případy krádeže a zároveň i neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, protože pachatelé brali kromě mobilních telefonů i peníze a platební karty.
 
Prozatím neznámý pachatel se v pátek vloupal do nákladního vozidla Citroen. Zřejmě k tomu došlo v době, kdy si řidič odskočil na jídlo. To, že v batohu nemá všechny věci, zjistil, až když s vozidlem zaparkoval u domu na Holešovsku. Zloděj si odnesl dvě peněženky. V jedné byla tisícikoruna, ve druhé pak celkem dvanáct tisíc korun. V tomto případě šlo o firemní peníze. Dále odcizil doklady, několik cizích bankovek a platební karty. Osmatřicetiletému muži vznikla škoda za více jak 2 tisíce, hulínské firmě pak za více jak 12 tisíc korun.
 
K dalším dvěma krádežím došlo v kroměřížském klubu, kde probíhají diskotéky, tudíž je tu velký pohyb lidí. A právě toho a chvilkové nepozornosti návštěvníků využívají často zloději. V sobotu několik hodin po půlnoci šetřili kroměřížští policisté první z krádeží. Dvaatřicetiletý muž odložil peněženku a mobilní telefon volně na stůl. Během několika minut o své věci přišel. Zloděj svým jednáním způsobil škodu za 16 tisíc korun. Na druhý den vyjížděli policisté na místo znovu. Poškozenou byla tentokrát jednačtyřicetiletá žena z Kroměřížska. Svou kabelku nechala volně odloženou v boxu. Toho využil zloděj, který z ní odcizil mobilní telefon, peněženku a doklady. Škoda se vyšplhala na téměř 3 tisíce korun.
 
Policisté na místech provedli nezbytná šetření a po pachatelích usilovně pátrají. Po jejich dopadení a prokázání viny jim za trestné činy krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí až dva roky vězení.
 
3. října 2011, nprap. Ing. Barbora Balášová
 

vytisknout  e-mailem