Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloději vykrádají auta

MOSTECKO - Kradou z nich hlavně nářadí, ale hodí se jim prakticky cokoliv; Mostečan kradl měď. 

Zlodějům se hodila lopata na sníh, pleny i deka pro psa
Litvínovští a mostečtí policie šetří případy krádeží vloupáním do motorových vozidel, z nichž pachatelé odcizili rozličné věci. V Litvínově například neznámý zloděj vnikl na pozemek rodinného domu, kde ze zaparkovaného osobního auta odnesl lopatu na sníh, autolékárničku a hodila se mu zřejmě i deka pro psa. Jiný poberta v téže obci z osobního vozidla ukradl dětské pleny, deštníky, dámské oděvy i potah na sedadlo. Do třetice se zatím nezjištěný lapka v Mostě vloupal do dodávky a odcizil z ní obušek a koloběžku. Auto není trezor, proto platí zásada nenechávat uvnitř odložené věci ani ty bez hodnoty. Ty mohou zloděje přilákat k vloupání a škoda při poškození automobilu při násilném vniknutí může být mnohdy vyšší než hodnota odcizené věci.

Nářadí mizelo opět z aut 
Nářadí stále láká různé nenechavce. Jeden z nich se ve starší zástavbě Mostu vloupal do škodovky a odnesl z ní nářadí a další věci. V jiné části Mostu kdosi rozbil sklo u zaparkovaného vozidla VW a odcizil stejný sortiment. Poškozený motorista vyčíslil škodu na 47 tisíc korun. Nářadí za desítky tisíc korun zmizelo i z odstaveného vozidla v ulici Zdeňka Fibicha, kam vnikl neznámý pachatel. Na sídlišti Výsluní někdo zdolal násilím uzamčený osobní vůz, ze kterého si vybral bourací kladivo. Poškozený odhadl způsobenou škodu na 70 tisíc korun. Další obdobný případ policie zaznamenala na sídlišti Zahradní, kdy jeden motorista přišel též o své nářadí. Škodu vyšší než 50 tisíc korun utrpěl řidič osobního vozidla, kterému z automobilu po návštěvě neznámého poberty zmizela z interiéru svářečka. Policisté znovu apelují na občany, aby si nenechávali ve svých vozidlech uložené drahé řemeslnické náčiní.

Mostečan kradl měď
Policisté obvodního oddělení Most Zahradní sdělili v těchto dnech ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže a poškození cizí věci 46letému muži z Mostu. Ten měl dle mostecké policie tento měsíc vniknout v Mostě v průmyslové části města do objektu jedné společnosti, kde měl odcizit měděné kabely a z kanceláře telefon a další věci, vše v celkové hodnotě 59 tisíc korun. Dalšího jednání se měl dopustit koncem srpna, kdy se dostal na oplocený pozemek jedné firmy v téže části města a tam měl na objektu poškodit zde nainstalované dvě klimatizační jednotky v hodnotě 100 000 korun, ze kterých měl odebrat měděné trubky zatím v přesně nezjištěné hodnotě. Protiprávního jednání se Mostečan dopustil i přesto, že byl již za obdobný čin odsouzen.

nprap. Ludmila Světláková
Most 21. září 2021   

vytisknout  e-mailem