Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloději se o víkendu činili

MOST - Lapkové si políčili na dům, byt, garáž i kabelky 

Mostecká policie šetří případ vloupání do rodinného domku. K tomu došlo v Mostě o víkendu z pátku na sobotu. V nočních hodinách neznámý lapka zřejmě přelezl plot u domu a poté vnikl ventilačním oknem dovnitř. Tam se řádně porozhlédl a z domu odnesl výrobky spotřební elektroniky, peníze, šperky, doklady, platební kartu a další věci. Poškozený majitel odhadl vzniklou škodu na částku téměř jedno sto tisíc korun.
Lapku ve svém obydlí zaznamenal i majitel bytu v panelovém domě v Mostě. Ten využil nepřítomnosti obyvatele bytu a odcizil fotoaparát, kapesní počítač, videokameru a další věci. Oznamovatel vyčíslil způsobenou škodu na částku čtyřiceti tisíc korun. Policie oba případy kvalifikovala jako trestné činy krádeže vloupáním a porušování domovní svobody.

Z garáže zmizelo zahradní náčiní
Garáž vybílil neznámý poberta v jedné obci na Litvínovsku. Policisté na místě zjistili, že zloděj do garáže vnikl násilně, když vytrhl mříž. Uvnitř lapka nalezl sekačku, křovinořez, houpačku, zahradní gril a různé nářadí. Majiteli pachatel zanechal škodu ve výši dvaceti tisíc korun. Případ nyní šetří litvínovští policisté 

Zloději v pátek okradli dvě ženy
O svoji kabelku přišla starší žena z Mostu. Neznámý lapka před hotelem Domino v Mostě využil nestřeženého okamžiku a nepozornosti poškozené osmdesátileté ženy a z podpaží jí vytáhl malou taštičku. V ní měla seniorka osobní doklady a peněženku s hotovostí. Okradená odhadla škodu na částku osm tisíc korun. Případ krádeže na osobě šetří mostecká policie.
Krádež neznámého pachatele zaznamenala i jiná žena z Mostu. Ta stála na zastávce MHD u nákupního centra Kahan v Mostě v pátek odpoledne. Neznámý lapka v nestřežené chvíli odcizil kabelku s doklady, platební kartou a penězi. Tu měla poškozená zavěšenou na dětském kočárku. Ženě vznikla krádeží škoda ve výši sedmi tisíc korun.

 

vytisknout  e-mailem