Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloději se činili i o Vánocích

MOSTECKO - Kradli i zapálili popelnice; Řidič pod vlivem alkoholu boural. 

Spolujezdec měl u sebe drogu
Z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu čelí obvinění 36letý muž z Mostu. Policisté u něj našli dva sáčky s krystalickou látkou a to při silniční kontrole. Obviněný byl jako spolujezdec v osobním autě, které hlídka zastavila. U řidiče vozidla provedla orientační test na návykové látky a ten byl pozitivní. Z důvodu podezření, že by se ve vozidle nacházely drogy, byla provedena prohlídka vozu i spolujezdce. Ten měl u sebe sáčky s neznámou látkou. Ta byla odeslána ke zkoumání na odbor kriminalistické techniky a expertiz. V zajištěné látce byl prokázán metamfetamin. Obviněný je stíhán na svobodě.

Zloději se činili i o Vánocích, ukradli nářadí, peníze i vánoční stromek a ozdoby
I o vánočních svátcích řešili policisté v okrese Most několik případů trestné činnosti. Neznámý žhář zapálil v mostecké ulici W. A. Mozarta dvě plastové popelnice, které zcela shořely. Přítomnost nevítaného hosta zaznamenal majitel jedné provozovny s občerstvením v Mostě, do které lapka vnikl násilím a odcizil finanční hotovost. Jiný poberta se za užití fyzické síly vloupal do zaparkovaného osobního vozidla, ze kterého si odnesl krabice se stavebním nářadím a poškozenému majiteli zanechal vyšší škodu. Nemilé překvapení těsně před vánoci připravil zloděj majiteli bytové komory v Mostě, který se do ní dostal přes uzamčené dveře a odnesl si vánoční stromek, ozdoby a další věci.

Řidič domů nedojel, skončil v nemocnici
Neslavně skončila jízda řidiče o vánočních svátcích v Mostě. Ten na ulici Višňová v sídlišti Zahradní na kruhovém objezdu vyjel mimo komunikaci, odřel sloup veřejného osvětlení, který poškodil a narazil do kamene umístěného v travnatém porostu. Hlídka policistů na místě u řidiče provedla dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní s výsledkem přes dvě promile. Řidič utrpěl předběžně lehké zranění. Hmotnou škodu policisté odhadli na částku 65 tisíc korun. Policie případ šetří pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.   

Motorista strávil noc v cele
Policisté hlídkové služby o svátcích zastavili kvůli dopravnímu přestupku v ulici Budovatelů řidiče osobního vozidla tovární značky Suzuki. Z řidiče byl při komunikaci cítit alkohol, a proto hlídka přistoupila k provedení dechové zkoušky. Ta ukázala na hodnotu přes jedno promile. Policisté řidiči další jízdu zakázali, zadrželi ho a následně ho umístili do policejní cely. Po vystřízlivění si 23letý motorista od policistů převzal záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení.

nprap. Ludmila Světláková
Most 28. 12. 2021

vytisknout  e-mailem