Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloději se chtěli projet

MOST - Ukradli si auto z garáže, teď jsou v cele; Vandal propíchal pneumatiky a posprejoval auto ... 


Mostecká policie obvinila v těchto dnech z přečinu krádeže dva muže ve věku 22 a 18 let, oba z Litvínovska. Ti se měli minulý týden v obci Hamr vloupat za použití násilí do jedné garáže. Ze zaparkovaného vozidla tovární značky Škoda Felicie odcizili autorádio a poté odešli. Za chvilku se však vrátili zpátky. Ve vozidle byly totiž v zapalování klíčky a muži se posléze rozhodli, že se někam s vozidlem projedou. Auto nastartovali a dojeli s ním jen k nedaleké obci Černice. Na lesní cestě pod zámkem Jezeří jim došel benzin a tak tam vůz nechali stát. Domů se pak vydali po svých. Tento týden šli opět spolu krást. Tentokrát došli až k přehradě Křižatky, kde probíhají stavební práce. V pondělí kolem poledne na staveništi přeřezali několik přívodních kabelů z rozvaděče vedoucích k jeřábu a čerpadlům. Ty hodlali odcizit a měděné vnitřky pak prodat. Lup se jim nakonec nepodařil, na místě je přistihla policejní hlídka a zloděje zadržela. Jak se ukázalo starší má mít na svědomí i pokus vloupání do cukrárny v Janově. V objektu pachatel nic neodcizil. Celkem lapkové napáchali škodu ve výši 125 tisíc korun. Oba mladí muži mají již kriminální minulost, za kterou byli odsouzeni. Po obvinění je policejní komisař zadržel v policejní cele a podal státnímu zástupci podnět na návrh na uvalení vazby.

Cennosti do auta nepatří
Škodu za dvacet tisíc korun zanechal zatím neznámý lapka majiteli osobního vozidla. Ten vozidlo nechal stát před domem v jedné obci na Mostecku. Zloděj v nočních hodinách do něj vnikl za použití násilí. Uvnitř pak odcizil videokameru a kosmetický kufřík. Případ krádeže nyní vyšetřuje obrnická policie.

Na zákaz kašlal
Až do roku 2011 nesmí řídit motorová vozidla 38letý muž z jedné obce na Mostecku. Policie ho však tento týden přistihla u obce Lom ve večerních hodinách právě při řízení auta. Při kontrole policejní hlídka zjistila, že muž má od okresního soudu vydán zákaz řízení na dobu dvou let, který ovšem porušil. Policisté litvínovského obvodního oddělení mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Další jízdu mu na místě zakázali.

Řidič přišel o autorádio
O autorádio přišel majitel osobního automobilu tovární značky Dacia. Zloděj se do auta vloupal v noci z neděle na pondělí nedaleko centra města Mostu. Násilím pak uvnitř odcizil autorádio značky Sencor. Při krádeže poškodil palubní desku. Poškozený majitel vyčíslil vzniklou škodu na částku 8 000 korun. Případ krádeže vloupáním šetří mostečtí policisté.

Zloději se zalíbilo horské kolo
Na horském kole se teď možná prohání jeden nenechavec, který si ho pořídil lacině. V jedné obci na Mostecku vnikl do garáže u rodinného domku. Krást šel za tmy a použil přitom násilí. Garáž pak prohledal a odnesl jen horské jízdní kolo. Majiteli garáže způsobil škodu ve výši 4 000 korun. Přečinem krádeže vloupáním se nyní zabývají mostečtí policisté.

Neobydlený byt měl návštěvu
Škodu za osm tisíc korun způsobil neznámý pachatel. Ten se měl v Janově v přesně nezjištěnou dobu vloupat do neobydleného bytu. Uvnitř demontoval kuchyňskou vodovodní baterii, dřez z linky a hodily se mu i zásuvky a světelný vypínač. Poškozený majitel bytu odhadl škodu na osm tisíc korun. Případ krádeže vloupáním šetří hamerští policisté.

Ničil, na co přišel
Zcela nepochopitelně si počínal neznámý poberta. U bývalé obce Dolní Jiřetín vnikl v nočních hodinách o víkendu do areálu jedné tamní firmy. Tam pak na zaparkovaných vozidlech poškodil několik pneumatik tím, že je několikrát propíchal. Tím se však zřejmě neuspokojil a tak ve vandalství pokračoval. Přeřízl venkovní kabel k internetu a nakonec ještě zeleným sprejem postříkal jedno ze zaparkovaných osobních vozidel. Celkem podivín způsobil škodu ve výši patnácti tisíc korun. Případem přečinu poškození cizí věci se zabývají policisté mosteckého obvodního oddělení.

V Mostě, 19. května 2010
 
 

vytisknout  e-mailem