Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zloději řádili na Dobrušsku

Vnikli do domu, garáže a vykradli auto  

Dobrušští policisté měli v neděli plné ruce práce. Majitelka rodinného domku v Dobrušce policistům oznámila, že se jí v noci ze soboty na neděli vloupal do obydlí zloděj. Lapka se nejprve dostal na zahradu. V zadní části stavby objevil okno, kterým se mu posléze podařilo   vniknout do budovy. Z domu poté ukradl fotoaparát a mobilní telefon. Majitelce neznámý pachatel způsobil škodu za více než 5.000 korun.
Stejně nepříjemné překvapení čekalo v neděli  na majitele motocyklu zn. Stadion S 22. Zloděj se vloupal do jedné z garáží v Dobrušce a motorku ukradl, přestože jí chybělo zadní kolo. I to však pachatel v garáži našel a vzal s sebou. Majiteli tak způsobil škodu 10.000 korun.  I tento případ šetří  muži zákona místního obvodního oddělení.
Vykradené auto zn. Citroen C5 našel jeho majitel v neděli před obědem v jedné chatové osadě  v Orlických horách. U vozu, který večer zaparkoval před chatou, zloděj rozbil skleněnou výplň okna a poté z něj sebral černou koženou peněženku. Poškozený muž tak přišel o finanční hotovost v českých korunách i eurech, tři platební karty a všechny osobní doklady. Pachatel poškozením vozu a krádeží věcí způsobil majiteli škodu za téměř 14.000 korun. I tento případ šetří dobrušská policie.
Policie v souvislosti s posledním případem opět apeluje na majitele automobilů, aby si uvědomili, že vozidla nejsou žádným trezorem. Zloděje odložené peněženky, mobilní telefony a další cennosti vyloženě lákají.
8.listopadu 2010
nstržm. Šárka Ehlová

vytisknout  e-mailem