Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zloději řádí v kempech

Českokrumlovsko – Policisté řeší další případy krádeží z chatách a stanech. 

S letním počasím přijíždí do kempů mnoho vodáků a turistů a s tím jsou každoročně spojeny i krádeže věcí ze stanů a chatek. Policisté na začátku letošní vodácké sezóny zaznamenali již několik krádeží v kempech na Českokrumlovsku. Zloději kradou v neuzamčených chatách nebo ve snadno přístupných stanech, a to ve dne i v noci. Neodradí je ani spící lidé uvnitř.

O uplynulém víkendu řešili českokrumlovští policisté krádež v jednom z vodáckých kempů v Českém Krumlově. Lapka odcizil v nočních hodinách dne 27. června 2020 z předsíně stanu, ve kterém spali poškození, dvě peněženky, ve kterých byly peníze, osobní doklady a platební karty. Jednou z platebních karet pachatel zaplatil za svůj nákup. Celková škoda byla odhadnuta na více než 2500 korun.

Další krádeže se staly v kempu v katastru obce Vyšší Brod. Dne 27. června letošního roku v brzkých ranních hodinách vnikl zloděj do neuzamčené chatky a odcizil z ní dva mobilní telefony Iphone X a peníze. Telefony lapka odhodil do nedalekého křoví, kde byly následně nalezeny. Aby toho nebylo málo, navštívil pachatel ještě jeden stan, kde odcizil peníze. Celková škoda byla odhadnuta na téměř 60 tisíc korun.

Policisté upozorňují všechny návštěvníky kempů, aby cenné věci nosili u sebe a v noci je nenechávali ležet volně ve stanu či chatě.

por. Bc. Lenka Pokorná    ck.pis@pcr.cz

policejní preventistka

29. června 2020

vytisknout  e-mailem