Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zloději, policisté a chataři

Český Krumlov - Policisté se snaží majitele chat a chalup přimět k ochraně majetku. (Hlasová schránka 974 232 116) 

Kapličtí policisté pátrají po zloději, který v průběhu zimy přelezl zeď na uzavřený dvůr rekreační chalupy v osadě poblíž obce Malonty. Ve dvoře pak odemkl visací zámek u dveří kolny, vnikl dovnitř a odcizil odtud nepojízdný motocykl Jawa 250 Sport, bez registračních značek, rok výroby 1969. Dále z kolny odcizil motorový křovinořez, motorovou řetězovou pilu, sadu Gola v plastovém kufříku a střední sekeru Fiskars. Dále vyšrouboval šrouby u petlice dveří, vedoucí ze dvora za rekreační chalupu. Do obytných místností pachatel nevnikl. I přesto vznikla odcizením věcí škoda ve výši 13 500 Kč. Poškozením majiteli objektu naštěstí žádná škoda nevznikla.
 
Přívěsek-PČR ČK.jpgPřívěsek-PČR ČK.jpg
Policisté na Českokrumlovsku se snaží všemožně těmto krádežím zabránit.  
 
Kromě toho, že celoročně, v nepravidelných intervalech kontrolují chatové oblasti, se také snaží majitele rekreačních objektů před zloději varovat. Pomocí letáků rozdávaných při kontrolních akcích za dveře či okna chat a chalup, informují majitele o způsobu ochrany majetku a v letošním roce přibyly také přívěsky na klíče. Ty policisté při akcích rozdávají majitelům objektů, kteří v nich trvale žijí nebo majitelům, které policisté při akci zastihnou při návštěvě své chaty či chalupy.
 
Přívěsky mají jedinou úlohu - připomínat neustále potřebu ochrany majetku. Na jejich zadní straně je totiž velký nápis „ZABEZPEČTE SI SVŮJ MAJETEK“. Zároveň poslouží jako pomocník ve tmě, jelikož je v nich zabudované světýlko a také majitelům připomínají, že jejich ochránci jsou českokrumlovští policisté, neboť nechybí znak Policie ČR a nápis Policie Český Krumlov.
 
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková (pcrckpis@mvcr.cz)
26. března 2010

vytisknout  e-mailem