Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zloději nepočítali s prázdninami

NÁCHODSKO – Děti vyplašily zloděje, ti pak vykradli dům o ulici vedle 

pachatel vloupáníIlustrační foto/Archiv Policie ČR
Pachatele vloupání do rodinných domků v Náchodě a okolí, kteří řádili v regionu ve čtvrtek 25.10.2012, hledají náchodští policisté. Zloději během dopoledne vykradli tři domy, jeden se vykrást pokusili.
 
Pohybovali se na okraji Náchoda, ve Studnici a v Horní Radechové. Dvojice zlodějů drze lezla do domků majitelů přímo za bílého dne, spoléhajíc na to, že slušní lidé jsou v tuto dobu v práci.  Zjevně ale nepočítali s tím, že děti školou povinné mají prázdniny a v domcích bude více obyvatel, než je obvyklé. Při dobývání do jednoho z domků, je vyrušily děti, zloději tedy raději dál nepokračovali a z domku utekli bez toho, že by něco vzali. Zůstaly po nich jen rozkopané dveře.
 
Neutekli ovšem nijak daleko, jen do vedlejší ulice. Tam hned kamenem rozbili skleněné dveře zadního vchodu do zahrady a dům vykradli. Celkově si vůbec pachatelé nepočínali nijak v rukavičkách. Zamčené příbytky bez skrupulí otevírali kopy nohou nebo kamením. Uvnitř vyhazovali zásuvky, přehrabovali skříně, lezli do prádelníků a šperkovnic. Celkem napáchali škody na cizím majetku za více než 55.000 korun.
 
Zloději, kteří byli s největší pravděpodobností dva, jeden vyšší a druhý menší, šli po penězích a špercích, fotoaparáty a elektroniku nechali bez povšimnutí. Po obou pachatelích policisté intenzivně pátrají.
 
por. Mgr Eva Prachařová
26. 10. 2012,  v 13:30

vytisknout  e-mailem