Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zloději navigací zadrženi

VSETÍNSKO: Ve Vsetíně policisté zadrželi a následně obvinili dva zloděje navigací z aut. 

Zběsilá honička s vozidlem VW Golf skončila ve čtvrtek ráno ve Vsetíně zadržením dvou zlodějů navigací. V pátek si oba muži vyslechli obvinění pro trestné činy krádež a poškození cizí věci. Napáchali společně škodu za téměř čtyři stovky tisíc korun.

O půl třetí ráno ve čtvrtek si policisté ve Vsetíně všimli vozidla se zahraniční registrační značkou. Odbočovalo do části Luh a policisté se za vozidlem vydali s úmyslem provést kontrolu tohoto vozidla. Vozidlo Volkswagen Golf náhle zrychlilo a policistům se snažilo ujet. Začalo pronásledování. Plnou rychlostí se vozidla řítila až do areálu bývalé zbrojovky, kdy na parkovišti policisté k vozidlu dojeli, ale v autě už nikdo nebyl. Ze zadních brzd a výfuku šel kouř a tak věděli, že jsou na správné stopě. Na místo přijela druhá policejní hlídka i policejní psovod a prozkoumávali okolí. Nikoho, ale nenašli.

Policisté v pátrání nadále pokračovali a díky popisu ještě v ranních hodinách podezřelí muži skončili v policejních poutech. Našli je na vlakovém nádraží.

K policistům v uniformě se přidal tým kriminalistů a ti začali mapovat činnost těchto mužů. To už přijímali policisté oznámení o nočních krádežích autonavigací ve Vsetíně na sídlišti Sychrov. Během noci z třech vozidel a to Volkswagenu Passat, Škody Superb a Škody Octavia zmizely právě vestavěná rádia s navigacemi. Skládanka začínala mít konkrétnější podobu – činnost mužů souvisela se zmizelými navigacemi.

Následovaly další hodiny práce kriminalistů a výsledkem je páteční obvinění mužů z trestných činů krádež a poškození cizí věci. Kriminalisté spojili tyto muže s celkem šesti odcizenými navigacemi a to z minulého týdne z Valašského Meziříčí viz zpráva a s těmi ze Vsetína. Osmadvacetiletý muž a jeho o rok mladší komplic oba ze zahraničí se ke krádežím doznali. Společně vytipovali vozidla, společně kradli a věci uschovali. Když byl vzduch čistý, věci vyzvedli a odvezli k prodeji. O výdělek se podělili. Lup ze Vsetína skončil v rukou kriminalistů.

Mužům při prokázání viny hrozí až pětiletý trest vězení. Krádežemi způsobili škodu za více jak tři sta osmdesát tisíc korun, poškozením dalších téměř dvanáct tisíc korun.

 

27. února 2017, por. Bc. Vladislav Malcharczik

Odkazy do noveho okna

Místo po odcizení

Místo po odcizení 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem