Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloději měli vysílačky, zbraně a nářadí

MOSTECKO - Trojice kradla kovy v budově nemocnice, při zadržení se schovávala; Zboží za 13 tisíc korun chtěly ženy odcizit; Ukradené motorky se chtěl zbavit. 

Tři muži byli zadrženi v areálu mostecké nemocnice tento týden ve večerních hodinách při krádeži barevných kovů a to díky oznámení náhodného svědka, který si všiml pohybu osob na střeše objektu. Na místo vyrazili strážníci městské policie, kteří v budově, která je prázdná a zakonzervovaná, zadrželi trojici mužů. Ti nereagovali na výzvy k opuštění objektu a před strážníky se v budově schovávali. Podezřelí následně po zadržení skončili v policejní cele Police ČR. Policisté obvodního oddělení Most  šetřením zjistili, že muži měli překonat oplocení u areálu o výšce 180 cm a následně vnikli do objektu rozbitým oknem, kde se měli pokusit odcizit kabeláž elektrických rozvodů. Policisté u nich zajistili různé nářadí, rukavice, nože, dvě zbraně a vysílačky. Zajištěné zbraně budou odeslány na Odbor kriminalistické techniky k odbornému zkoumání. Vrchní inspektor mostecké policie můžum ve věku 21, 24 a 31 let z Mostu sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním ve stádiu pokusu ve formě spolupachatelství, za který jim hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.     

Ukradené motorky se chtěl nový majitel zbavit a odstavil ji na polní cestě
Mostecká policie obvinila z přečinu krádeže ve spolupachatelství 34letého muže z Teplic a 34letého muže z obce na Lounsku. Dvojice měla odcizit motocykl, který byl zaparkovaný v jedné firmě na Mostecku.
Obviněný Tepličan kontaktoval přes sociální sítě muže z Lounska a objednal si u něj odvoz vraků vozidel z areálu jedné firmy v obci na Mostecku, kde byly vraky zaparkované. Poté, co auta naložili na plaťák, tak si muž z Lounska všiml v areálu pod krycí plachtou umístěného motocyklu značky Yamaha a projevil o něj zájem. Druhý muž mu měl údajně sdělit, že motorka je jeho a může si ji vzít jako náhradu platby za odvoz autovraků. Po dohodě stroj v hodnotě 45 000 korun naložili a muž z Lounska si ho odvezl. Následně však zjistil, že krádež motocyklu vyšetřuje policie a také to, že on sám je již v hledáčku policistů. Proto motorku naložil a odvezl ji zpět do obce. Nevrátil ji však na původní místo, ale odstavil ji na polní cestě na viditelném místě, kde byla nalezena náhodným svědkem, který o nálezu informoval policii. Odcizený motocykl byl vrácen zpět původnímu majiteli. Při krádeži došlo k poškození laku.

Chomutovanky chtěly  nákup za 13 000 korun odcizit, plán jim však nevyšel
Na vydatný nákup do Mostu vyrazily dvě ženy z Chomutova. Ty zamířily do jednoho mosteckého supermarketu tento týden. Do vozíku si uložily různé pečivo, drogistické zboží, těstoviny, drůbeží maso, uzeniny a maso na gril, čokolády, mléčné výrobky, ponožky, oplatky, pleny, spodní prádlo a bižutérii. Zboží bylo v celkové hodnotě 13 795 korun. S vozíkem prošly přes samoobslužné pokladny, kde zaplatily jen za drobné věci a poté chtěly prodejnu opustit. Na místě je zadrželi pracovníci tamní ostrahy. Část věcí v hodnotě 3000 korun nemohla být vrácena zpět do prodeje. Dvojice skončila na policejním oddělení. Policisté 24leté ženě z Chomutova a 38leté ženě z Jirkova sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže ve spolupachatelství. Starší může za tuto krádež očekávat až tříletý trest odnětí svobody, neboť se podobného jednání již dopustila a byla loni odsouzena k podmíněnému trestu, mladší může soud uložit trest dvouletý.

Dvojice si políčila na kabel z mědi
Mostecká policie zahájila stíhání 42letého muže z Mostu a obvinila ho z trestného činu krádeže ve stádiu pokusu ve formě spolupachatelství. Podle zjištění policie měl muž spolu s další osobou vniknout ve večerních hodinách do areálu jedné společnosti v Záluží na Litvínovsku. Uvnitř se pokusili odcizit zbytkové elektrické kabely a také chtěli odříznout 40 metrů kabelu z mědi, který odmotali a chtěli ho zpeněžit. Ke krádeži nakonec nedošlo. Na místě byli vyrušeni, a proto areál kvapem opustili. Nedaleko byli zadrženi pracovníky ostrahy a předáni policii. Dokonanou krádeží kabelu by firmě vznikla hmotná škoda ve výši 20 tisíc korun. Obviněný muž kradl již v minulosti a byl v posledních třech letech odsouzen. Mostečan je vyšetřován na svobodě a hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody, pokud bude uznán vinným.

Lup schoval v převlékací kabině do batohu, o dva dny později šel opět krást
Svoji finanční situaci se rozhodl řešit krádežemi 55letý muž z Litvínova. Tento týden v mosteckém supermarketu si uložil do vozíku dvě lahve rumu a lahev whisky. K tomu přidal pár ponožek a poté s vozíkem zajel do převlékací kabinky, ve které si měl do svého batohu věci ukrýt. U pokladny zaplatil za drobnosti a s lupem prošel přes pokladny. Při odchodu ho zadrželi pracovníci ostrahy, kteří přivolali policii. Lup v hodnotě 5 396 korun byl zajištěn a vrácen zpět do prodeje. Muž byl již za obdobné jednání odsouzen a potrestán, z výkonu trestu se vrátil loni. Policisté mu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže.
O dva dny později v místě svého bydliště opět vyrazil na nákup za pět prstů. V prodejně si do tašky ukryl 3 salámy a oplatky. U pokladny uhradil několik rohlíků. Ani tentokrát neuspěl, po odchodu skončil opět na policejní služebně a odešel s dalším záznamem o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Za tyto krádeže ho může soud odsoudit na tři roky odnětí svobody.    

Na ulici sprostě hulákal a udeřil do okna vozidla
V policejní cele skončil 19letý mladík z Litvínova. Ten měl tento měsíc ve večerních hodinách v obci na Litvínovsku po předchozí rodinné hádce poté, co odešel z domova, poškodit na ulici zaparkované osobní motorové vozidlo. Pěstí měl udeřit do zadního okna, které se rozbilo. Při tom na místě veřejnosti přístupném hlasitě nadával neslušnými výrazy. Policisté, kteří incident na místě šetřili, po výtečníkovi pátrali a nakonec muže zadrželi v místě bydliště a převezli do policejní cely. Policisté u něj provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní. Vrchní Inspektor obvodního oddělení Hamr mladému muži sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. Na osobním vozidle způsobil hmotnou škodu ve výši 4 000 korun.

Šestkrát nakupoval laskominy bez placení, jednou byl zadržen a jindy utekl bez lupu
Krádeže bez placení má zřejmě v oblibě 39letý muž z Litvínova. Během šesti krádeží v různých supermarketech v Litvínově i v Mostě měl odcizit zboží za 18 tisíc korun. V jednom případě byl při odchodu s lupem zadržen. V batohu měl lahev vína, vodku, 2 balení s plátky masa za 430 korun a 7 konzerv s tuňákem. V jiném případě, kdy měl ukrást víno a dva rumy,  byl zadržen, nechtěl však zůstat a s ostrahou se začal strkat. Batoh vyvlékl ze zad a z místa utekl. Zakrátko byl při pátrání zadržen. V dalších případech měl krást zejména drahý alkohol a různé konzervy. Policisté obvodního oddělení Litvínovanu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který může očekávat až dvouletý trest odnětí svobody.

nprap. Ludmila Světláková
Most 16. července 2021

vytisknout  e-mailem