Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloději lodního motoru dopadeni

PRAHA VENKOV-JIH – Policisté z obvodního oddělení Hradištko pod Medníkem během osmi hodin objasnili případ krádeže lodního motoru 

V pondělí 3. srpna letošního roku krátce po osmé hodině přijali policisté z Hradištka oznámení o odcizení závěsného lodního motoru z ukotvené lodi u volně přístupného mola v rekreační oblasti Ždáň při vodní nádrži Slapy.
Policisté se oznámenou krádeží začali intenzivně zabývat, zejména získaným poznatkům, které se jim podařilo zjistit při důsledně provedeném šetření na místě. Velmi cenné pro ně byly ty informace, které jim poskytli vnímaví a pozorní spoluobčané, neboť je přivedli na „horkou“ stopu.
Vhodně zvoleným taktickým postupem se policistům podařilo zjistit a zadržet dva pachatele této krádeže ve věku 26 let. Rovněž se jim podařilo vypátrat a zajistit odcizený lodní motor v hodnotě 30 tisíc korun, stejně tak i většinu finanční hotovosti, kterou získali z jeho následného prodeje.
Během prováděných úkonů v trestním řízení se podařilo policistům objasnit i pondělní případ vloupání do prodejny v obci Libeň, kterého se dopustil jeden ze zadržených mladíků. Druhý naopak řídil při páchání trestné činnosti osobní automobil, ačkoliv mu byl soudem uložen dvouletý zákaz řízení motorových vozidel.
Proti oběma šestadvacetiletým mužům je vedeno zkrácené přípravné řízení pro jejich protiprávní jednání a v případě jejich odsouzení jednomu hrozí dvouletý a druhému tříletý trest odnětí svobody.
Policisté touto cestou děkují všem občanům, kteří jim poskytli jakékoliv informace, a tím pomohli při objasnění tohoto případu.
Zároveň však apelují na ty spoluobčany, kteří jsou vlastníky nebo uživateli jakýkoliv plavidel, zejména opatřených závěsnými lodními motory, aby si je řádně zabezpečili a zajistili proti odcizení, neboť se pak mohou stát snadnou kořistí dalších nenechavců.
 
nprap. Bc. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí
P ČR Praha venkov-JIH
6. srpna 2015

Odkazy do noveho okna

závěsný lodní motor foto č. 1

závěsný lodní motor foto č. 1 

Detailní náhled

závěsný lodní motor foto č. 2

závěsný lodní motor foto č. 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem