Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zloději kradou dopravní zrcadla

KRÁLOVÉHRADCEKO - Hazardují tak s bezpečím na silnici! 

Královéhradečtí policisté řeší v poslední době přibývající krádeže tzv. dopravních zrcadel. Zrcadla, která jsou zpravidla instalována za účelem zvýšení bezpečnosti v místech nebezpečných křižovatek ve městech a obcích, se staly terčem zlodějů už na Novobydžovsku, na Smiřicku a také na Chlumecku. Od června t.r. zloději odcizili z různých míst celkem 5 silničních zrcadel!

1) První krádež přišel nahlásit oprávněně rozhořčený občan koncem června na Obvodní oddělení policie do Nového Bydžova. Uvedl, že z obce Suchá u Nechanic zmizelo ze sloupu elektrického vedení silniční zrcadlo, které zde místním lidem sloužilo k bezpečnému vyjíždění na komunikaci z jejich domů. Ke krádeži prý došlo někdy v období od 23. do 28. 6. 2016. 2) Dne 26. července zaznamenali krádež silničního zrcadla také v obci Bydžovská Lhotka. Neznámý zloděj zde odmontoval zrcadlo, umístěné na kovovém sloupu přímo v křižovatce. Krádeží způsobil předběžnou škodu za 4 tisíce korun. 3) Dne 7. srpna oznámila stejnou krádež na Obvodní oddělení Smiřice jedna svědkyně, která si všimla chybějícího zrcadla před serpentýnami v zatáčce v obci Rodov ve směru na Račice nad Trotinou. Předchozího večera prý bylo přitom zrcadlo ještě na svém místě. Pachatel v tomto případě způsobil předběžnou škodu za 12 tisíc korun. 4) Další podobný případ zaznamenali občané v polovině října na konci obce Lužec nad Cidlinou, když projížděli zatáčkou ve směru na Skochovice. Ke krádeži mělo podle svědků konkrétně dojít 14. října odpoledne. Na místě se totiž pohybovali dva muži ve věku okolo 50 let se starším osobním vozidlem šedé barvy a s přívěsem. Po jejich „návštěvě“ prý zmizelo zrcadlo včetně kovového sloupku. 5) K poslední nahlášené události vyjížděli policisté minulý týden do obce Boharyně. Ke krádeži silničního zrcadla tady došlo přímo před budovou obecního úřadu někdy v době od 19. do 20. října. Zloději si v tomto případě odnesli zrcadlo o průměru 110 cm a na místě ponechali samotný sloupek.

Policisté disponují informací, že na místech činu se v minulosti pohybovali muži v reflexním pracovním oděvu. Svědci uvedli, že se chovali nenápadně a činnost prováděli v pracovní době, takže budili zdání, že se jedná o pracovníky správy a údržby silnic. Na místě byli viděni buď s dodávkovým vozidlem nebo osobním vozidlem nezjištěného typu s přívěsem. Policisté se proto obrací na všechny občany s žádostí o spolupráci. Pokud byste si všimli ve vaší obci podezřelých osob, kteří se chovají podobně, jak je popsáno výše, neváhejte ihned kontaktovat policii na bezplatnou linku 158.

Výše uvedené případy jsou řešeny buď jako přestupek proti majetku nebo přečin krádeže, za což hrozí pachateli až 2 letý pobyt za mřížemi.

Foto: Policie ČR
por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 31. 10. 2016 v 11:10

 

 

 

Odkazy do noveho okna

odcizená zrcadla

odcizená zrcadla 

Detailní náhled

odcizená zrcadla

odcizená zrcadla 

Detailní náhled

odcizená zrcadla

odcizená zrcadla 

Detailní náhled

odcizená zrcadla

odcizená zrcadla 

Detailní náhled

odcizená zrcadla

odcizená zrcadla 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem