Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloději kradli i cukroví

MOST - Jeden si zřejmě pochutnal, druhý skončil v rukou policistů; V zahradní chatce kdosi nocoval; Oblečení musel vrátit, poškodil ho.  

Chuť na cukroví si nenechali ujít dva lapkové. Jeden vnikl již po vánocích tento týden na lodžii domu v Hamru a odtud odcizil přepravku s pěti kilogramy cukroví. Přepravku pak odhodil, cukroví si odnesl. Poškozený majitel odhadl škodu na částku 1 000 korun. Neúspěchem skončila výprava jednoho mladého Mostečana. První svátek vánoční vylezl v mosteckém sídlišti Pod Šibeníkem na balkón v prvním patře a odnesl dvě krabice s vánočním pečivem. Po pár minutách ho zadržela hlídka policistů. Případem krádeže a porušování domovní svobody se nyní zabývá mostecká policie. Podezřelý muž byl zadržen a lup, který byl částečně poškozený, zajištěn.


Zloděj zavítal do hor

Neznámý zloděj kradl v horské oblasti Krušných hor. V noci na pondělí vnikl násilím do stodoly na oploceném pozemku a poté odcizil dvě jízdní kola, sekačku a další různé nářadí, vše v hodnotě 32 tisíc korun. Vloupal si i do uzamčené kůlny u rekreační chalupy, ve které nikdo nebyl, a z ní odnesl křovinořez a sekačku. Celkem lapka způsobil škodu za více jak 83 000 korun. Případem krádeže se v současnosti zabývají policisté z policejní stanice Nová Ves Horách.


Do obchodu se přišel obléct, platit však nehodlal

Nové oblečení si hodlal pořídit 29letý muž z Teplicka. Po svátcích tento týden přijel do Mostu. Zavítal do jednoho supermarketu a z nabízeného zboží si vybral košili a kabát v celkové hodnotě 1 378 korun. Zašel do zkušební kabinky a oděvy si oblékl na sebe. Poté zamířil k pokladně a prošel bez placení. Jeho úmysl však neunikl pozornosti tamního detektiva, který podezřelého zadržel. Přivolaná hlídka muže převezla na policejní oddělení a tam mu s ohledem na minulý trest sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže. Muž je v podmínce a přesto opět kradl. Lup byl zajištěn, podezřelý ho poškodil.


Neznámý cestující neměl lístek a napadl průvodčí

Policie v Mostě šetří napadení průvodčí, ke kterému došlo ve vlaku. Před stanicí Třebušice na Mostecku žádala průvodčí lístek na mladíkovi. Ten ho však neměl a nehodlal ani za lístek platit ve vlaku. Nakonec průvodčí před několika svědky uhodil do tváře a na zastávce vystoupil rychle z vlaku. Napadená vyhledala lékařské ošetření. Policie po mladíkovi pátrá.  


Ze dvou aut zmizely výfuky

Policie v Mostě šetří dva případy krádeží součástek z vozidel. V ulici Alej Boženy Němcové někdo ze zaparkovaného vozidla značky Ford odřízl katalyzátor výfukového potrubí a poškozenému majiteli zanechal škodu ve výši 10 000 korun. Možná jiný lapka ve Velebudicích u odstaveného nákladního vozu odmontoval výfukové potrubí. Svým jednáním způsobil poškozené firmě škodu ve výši 40 000 korun. 


Muži si mobil nejdřív chtěli půjčit, pak ho ukradli

Dobrodiní se nevyplatilo jedné slečně z Mostu. Šla po půlnoci ulicí Česká v Mostě, když ji oslovili dva muži, kteří ji požádali, zda by jim zapůjčila telefon. Žena následně mobil uložila do kapsy svého oděvu, když jí neznámí mobilní telefon z kapsy odcizili a poté utekli. Poškozená se obrátila na policii a škodu vyčíslila na částku 4 000 korun. Ke zranění osoby nedošlo.


V cizí chatce zřejmě nocoval

Nemilé překvapení čekalo jednoho majitele zahradní chatky v obci na Mostecku. O svátky zajel zkontrolovat svoji nemovitost. Prohlídkou zjistil, že uvnitř měl nezvaného hosta. Ten do objektu vnikl za použití násilí. Rozházel tam věci a rozestlal si v posteli, kde zřejmě nějakou dobu nocoval. Majiteli domku zanechal hmotnou škodu za 10 tisíc korun.

 

nprap. Ludmila Světláková

Most 30. 12. 2015

vytisknout  e-mailem