Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloději kradli benzín z aut

Objasněna sériová trestná činnost.  

     Parta čtyř zlodějů v poslední době na Benešovsku vysávala benzín z nádrží aut. Při poslední krádeži, kterou čtveřice uskutečnila 18. července v nočních hodinách, však byli tři z nich policisty na místě zadrženi.

     Hlídka čerčanských policistů si při noční službě všimla čtyř mužů, kteří se v obci Vysoká Lhota pohybovali kolem zaparkovaného bagru. Při příjezdu na místo policisté zadrželi tři z nich, čtvrtý před nimi utekl. Kontrolou bagru pak zjistili, že u palivové nádrže vypáčili víčko a odčerpali z něj 170 litrů motorové nafty. Prohlídkou dalšího pracovního stroje pak vyšlo najevo, že z něj stejným způsobem odčerpali 200 litrů motorové nafty. Na místě činu ještě nalezli a zajistili barely s načerpanou naftou, hadice a další věci. Policisté proto muže zadrželi a převezli na policejní služebnu. Podařilo se jim objasnit celkem pět případů krádeží pohonných hmot.

     Počátkem června se jednatřicetiletý a o sedm let starší domluvili a na tak zvané „měnírně“ železniční stanice v Benešově odcizili ze zde zaparkovaného pásového bagru 70 litrů nafty ku škodě pražské akciové společnosti.

     Koncem června pak dva jednatřicetiletí muži vnikli na pozemek motelu v Bystřici, kde z nádrží dvou jeřábů odcizili celkem 125 litrů motorové nafty. Z místa si pak ještě odnesli dvacetilitrový plechový kanystr, ve kterém bylo 15 litrů motorového oleje AD 6. Asi o čtrnáct dní později ještě navštívili objekt zemědělského družstva Pozov. U kombajnu, který zde byl zaparkován,  odšroubovali nezajištěné víčko palivové nádržea odcizili 300 litrů motorové nafty. Stejné místo si pak o den později ke krádeži zvolili jednatřicetiletý zloděj a jeho o sedm let starší komplic. Z dalšího kombajnu pak po překonání visacího zámku nádrže vysáli 200 litrů motorové nafty. Svým protiprávním jednáním tak čtveřice zlodějů firmám napáchala škodu za více jak třicet sedm tisíc korun.

     Čerčanští policisté zadržené vyslechli a po provedení procesních úkonů je propustili na svobodu. Spisový materiál případu předali kolegům ze Služby kriminální policie a vyšetřování v Benešově, kteří na něm budou dál pracovat.

     Všichni zadržení jsou z Benešovska a někteří z nich byli již v minulosti soudně trestáni.









vytisknout  e-mailem