Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloději dopadeni krátce po činu

PRAHA VENKOV - VÝCHOD - Jeden se před nimi ukrýval v psí boudě 

Krátce předpolednem dne 14. června byla hlídka policistů z Prahy venkov - VÝCHOD vyslána do Brandýsa nad Labem, kde se dle oznamovatelky mají pohybovat dva pachatelé, kteří se pravděpodobně vloupali do domu u sousedů. Oznamovatelka si všimla neznámých osob, které se pohybují před domem a v domě sousedů, proto ihned zavolala na linku 158.
Policisté okamžitě vyjeli na místo a při příjezdu si všimli vozidla, které stojí přímo před domem a do něhož osoba v černém oblečení nakládá věci. Muž si po chvíli hlídky všiml a dal se na útěk, proto se za ním policsté vydali, v tom ale spatřili i druhého muže, který byl za domem a chystal se přelézt plot. 
Policisté muže vyzvali, aby z plotu slezl, ten jejich výzvu uposlechl a zároveň odhodil nůž, který držel v ruce a začal  spolupracovat. Následně byl muž zadržen a policisté se vydali propátrat okolí s cílem vypátrat prvního muže, který se před nimi dal na útěk. To se jim zanedlouho podařilo a našli podezřelého muže, který se před nimi ukrýval v psí boudě. Muž byl následně taktéž zadržen a odvvezen na policejní služebnu.
Odcizené věci byly vráceny jeho majiteli, který jejich hodnotu odhadl na 100 tisíc korun. Díky všímavé sousedce a rychlému zásahu policistů tak majitel o své cenné věci nepřišel.
Oběma mužům bylo policisty sděleno podezření z přečinu krádeže ve formě spolupachatelství a porušování domovní svobody. Čtyřiatřicetiletý muž byl již v minulosti odsouzen za majetkovou trestnou činnost, proto mu v případě odsouzení hrozí i vyšší trest.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
22. června 2021

vytisknout  e-mailem