Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloději dopadeni během okamžiku

KLADENSKO – Vynikající spolupráce s Městskou policií Unhošť. 

Ve čtvrtek 10. listopadu 2016 krátce před pátou hodinou odpolední vyjížděli unhošťští policisté na základě informace od strážníků městské policie do pekárny na Václavském náměstí v Unhošti. Tam prodavačka této provozovny vyrušila neznámé osoby v zadních prostorách objektu a v šatně.

Strážcům zákona se, dle výpovědi svědkyně, podařilo zjistit podobu pachatelů a tak se vydali do ulic města a pátrali po nich. Před devátou hodinou večerní se opět ve spolupráci se strážníky podařilo zadržet osobu, která odpovídala popisu jednoho z hledaných mužů. Policisté ho zadrželi poté, co vnikl do nemovitosti na třídě Edvarda Beneše. Výtečník byl umístěn do policejní cely a následně vyšetřovatelka služby kriminální policie a vyšetřování zahájila trestní stíhání tohoto dvacetiletého cizího státního příslušníka z přečinu krádeže, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Po provedení procesních úkonů byl propuštěn na svobodu.

Následující den, 11. listopadu 2016, se policistům podařilo, dle získaného popisu, operativně vypátrat i druhého z hledaných zlodějů. Šestadvacetiletý recidivista taktéž putoval do policejní cely a i v tomto případě byl obviněn z přečinu krádeže, a jelikož byl v posledních třech letech za obdobnou trestnou činnost odsouzen, hrozí mu trest odnětí svobody až na tři roky. Navíc bylo zjištěno, že tento cizinec pobývá na území České republiky nelegálně, jelikož byl v minulosti vyhoštěn. Vyšetřovatelka ho tudíž obvinila i z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Byl podán návrh na vzetí obviněného do vazby, čemuž bylo vyhověno.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
14. listopadu 2016

 

vytisknout  e-mailem