Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zloději advent nectili

RYCHNOVSKO - Kradli jako straky 

První adventní víkend příliš klidu policistům nepřinesl. Zloději předvánoční čas nectí, naopak se zřejmě před svátky potřebují dozásobit.
Přesvědčit se o tom bohužel mohl například už v sobotu jednašedesátiletý muž z Hradce Králové. Ten si zaparkoval vozidlo zn. Opel Astra na parkovišti j rychnovského sídliště. Ve voze, který neuzamkl, zanechal koženou kabelu s finanční hotovostí. Tu zloděj za bílého dne ukradl spolu s brýlemi a dalšími věcmi. Poškozenému muži vznikla škoda za více než 30.000 korun.
Přítomnost nezvaného návštěvníka přišel oznámit policistům Obvodního oddělení Dobruška i čtyřicetiletý muž z Pardubicka. Ten přijel do Olešnice v Orlických horách a záhy zjistil, že jeho rekreační chalupa měla hosta. Zloděj se do objektu proboural ze střechy do podkrovního pokoje. Budovu prohledal a posléze si z ní odnesl plynový vařič, plynové bomby, přímotop, plynová kamna, mikrovlnou troubu, nářadí stavební i zahradní. "Nezapomněl" ale ani na vázu či ptačí budku. Škodu této krádeže vloupáním majitel odhadl na 13.000 korun.
Pracovní víkend zřejmě měli i zloději na Týnišťsku. Sloužící policisté zadokumentovali hned tři případy. Na burze v Týništi nad Orlicí se opět přiživil jeden z návštěvníků, kterého více než zvířátka zajímaly peneženky přítomných chovatelů. O několik tisíc a osobní doklady tak přišel jednašedesátiletý muž z Pardubic, kterému lapka peněženku ukradl z kapsy zimní bundy.
Krádež stavebního nářadí za více než 6.000 korun nahlásil v neděli dopoledne rovněž majitel jedné firmy na Týnišťsku. Zloděj ho připravil o příklepovou vrtačku, aku vrtačku, šroubovák a další nástroje.
Motorovou pilu zn. Husqvarna za 9.000 korun o víkendu ukradl zloděj z jednoho skladu v Borohrádku. I tento případ krádeže stejně jako předchozí dva šetří policisté Obvodního oddělení Týniště nad Orlicí.

por. Mgr. Alena Kacálková
28. listopadu 2011 v 10:50


 

vytisknout  e-mailem