Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zloděje zajímaly obrazy

ZLÍNSKO: Škoda se vyšplhala na více než pětatřicet tisíc korun. 

Čtyřiašedesátiletá majitelka domu ve Valašských Kloboukách, která žije trvale v Rožnově pod Radhoštěm, oznámila včera odpoledne policistům z Valašských Klobouk, že její dům někdo vykradl. V domě byla naposledy začátkem července. Způsobenou škodu si předběžně vyčíslila na více než pětatřicet tisíc korun.

Zloděj se do domu vloupal zřejmě oknem ze zahrady, které bylo po příjezdu majitelky rozbité. Už při vstupu do obydlí ji zarazilo, že některé věci nejsou na svých místech. V ložnici v patře ji však čekala hotová spoušť. Ze skříní byly vyházené věci a ze zdí zmizela většina obrazů. Kromě osmi maleb vzal zloděj také sbírku porcelánu a dvoje starožitné hodiny. Nepohrdl ani ryze praktickými věcmi, jako jsou řeznické nože, různé druhy nářadí či benzinová sekačka. Poškozením okna vznikla škoda za asi dva tisíce korun. Více než 33 tisíc korun činí škoda způsobená odcizením věcí.

Policisté z Valašských Klobouk případ prověřují hned jako dva trestné činy, a to krádež a porušování domovní svobody. V případě vypátrání pachatele a jeho odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

5. září 2017, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem