Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zloděje zadrželi i s notebookem

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Policisté zadrželi zloděje dřív, než stačil prodat ukradený notebook.  

 

Rodinný dům ve Vážanech byl v pondělí 21. ledna dopoledne opuštěný, protože jeho obyvatelé byli v práci. Jejich odjezdu si všiml mladý muž z nedaleké obce, který náhodou procházel vesnicí. Ještě chvíli počkal a pak obešel dům ze zadní strany. Přelezl přes jeden plot, pak i přes druhý a vnikl do vchodových dveří na dvoře. V domě se dlouho nerozhlížel. V jednom z pokojů uviděl v tašce odložený notebook. Sebral ho a stejnou cestou z domu i ze zahrady odešel.

Když se rodina vrátila v podvečer domů, nezjistili zlodějovu návštěvu hned, protože ten po sobě přivřel dveře do dvora a na první pohled nebylo nic narušeno. Po chvilce ale přišli na to, že jim chybí notebook a že dveře do dvora jsou narušené. Ihned poté zavolali na linku 158. Na místo vyjeli policisté i s kriminalistickým technikem, který na místě zajistil upotřebitelné stopy. Buchlovičtí policisté spolu s kriminalisty začali pátrat po pachateli, na jehož stopu se jim podařilo druhého dne dostat. Důvodně podezřelý muž ale nebyl v úterý nikde k zastižení, a tak státní zástupce vydal souhlas s jeho zadržením.

Ve středu po poledni byl podezřelý muž dopaden v centru Uherského Hradiště a zadržen. Ještě měl u sebe notebook, který se chystal někde pod rukou prodat. Okradeným majitelům se tak počítač v neporušeném stavu vrátí. Zadržený osmnáctiletý muž se při výslechu ke krádeži policistům přiznal. Stejně tak se podařilo objasnit vloupání do rekreační chalupy v Ořechově, kde zadržený mladík vloni v létě ukradl křovinořez. Vysloužil si tím obvinění ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, za což mu ze zákona hrozí až tříleté vězení. Při zadržení u něj policisté kromě notebooku našli také pětadvacet gramů marihuany, čímž si vysloužil podezření ze spáchání trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky, které zákon trestá až ročním vězením.


 

23. leden 2013, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem