Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zloděje prozradily odstáté uši

ČESKOLIPSKO - Nezvaného hosta v chalupě vyrušili majitelé. 

V pátek odpoledne přijeli manželé z Prahy na svou rekreační chalupu do Horní Libchavy a ještě než do ní vstoupili, všimli si rozbité okenice v přední části domu. To je znepokojilo,  a proto opatrně obešli nemovitost kolem dokola, aby ji zkontrolovali nejprve zvenčí. Další překvapení na sebe nenechalo dlouho čekat. Když procházeli zadní zahradou, neznámý muž si zevnitř otevřel  jejich okno v přízemí, vyskočil ven a utekl přes plot pryč. Okamžitě volali policisty, kteří byli na místě do několika minut.rozbitá okenice

Ukázalo se, že tu nezvaný host vypil celou lahev nalezeného červeného vína. Kromě toho odtud odnesl malý televizor a boty farmářky, které stačil při svém útěku narychlo  popadnout. Přitom ale zapomněl, že v domě nechal ležet své  doklady a některé osobní věci.  Jakmile se policisté přesvědčili, že už majitelům  nehrozí žádné nebezpečí, vyrazili  hledat zloděje do obce a jejího blízkého okolí. Tam v poli zpozorovali muže, který předstíral, že tudy jen náhodně prochází. Prozradily ho ale nápadně odstáté uši, které poznávali z fotografie zajištěného občanském průkazu. K jeho smůle si v chalupě zapomněl  čepici, a tak ho identifikovali už na dálku. I když se tvářil jako turista, zadrželi ho a převezli na policejní služebnu. Jedná se o 42letého muže z Teplicka.

Svůj čin nijak nezapíral. Vloupání do chalupy omlouval tím, že se v ní chtěl jen ohřát. Policisté mu už ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinů porušování domovní svobody a krádeže se škodou 2 600 korun. Vzhledem k tomu, že byl kvůli majetkové trestné činnosti v loňském roce pravomocně odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody v trvání šesti měsíců a trest vykonal teprve v prosinci loňského roku, kvalifikovali  jeho poslední vloupání jako recidivu, za kterou mu nyní hrozí tříletý trest odnětí svobody.

23. 1. 2018
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, oddělení tisku a prevence

vytisknout  e-mailem