Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděje přitahoval alkohol

LOUNSKO – Krádež alkoholu; Řidič pod vlivem drog. 

Krádež alkoholu

Policisté v těchto dnech sdělili 32letému muži z Teplic podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Podle nich se měl v uplynulém měsíci dopustit dvou krádeží, a to vždy v jiné prodejně v Žatci a v Lounech. Podezřelý muž se zaměřil na alkoholické nápoje. V prvním případě odcizil vystavenou láhev tvrdého alkoholu v prodejně v Žatci. Odcizené zboží si měl uložit pod oblečení a pokusit se projít pokladnou bez zaplacení. Před odchodem z prodejny byl však zadržen ostrahou a předán do rukou policistů.

Ve druhém případě se měl opět zaměřit na alkoholické nápoje, ale tentokrát v prodejně v Lounech. I v tomto případě skončil v rukou mužů zákona.

Recidivista se očividně neponaučil ze své minulosti, neboť za obdobnou trestnou majetkovou kriminalitu byl už v uplynulých třech letech pravomocně odsouzen a potrestán Okresním soudem v Lounech. Vzhledem k tomu mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

Řidič pod vlivem drog

Policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření 37letému muži z Podbořan, který měl v půlce června řídit pod vlivem drog osobní vozidlo zn. Ford Transit. Muž byl v nočních hodinách zastaven v ulici Žatecká v obci Podbořany policejní hlídkou. Policisté s ním provedli orientační test, na jehož základě bylo zjištěno, že je pod vlivem omamných a psychotropních látek, proto byla muži zakázána další jízda. Výsledky následných expertíz potvrdily přítomnost marihuany v těle řidiče. Muž nyní čelí podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě soudem uznané viny hrozí dotyčnému trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

14. července 2022
prap. Mgr. Kamil Marek
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem