Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděje přilákala drogérie

CHOMUTOV - Z auta sebrali rádio, Ze solária zmizely telefony.... 

Vloupání do drogerie objasněno
Policistům se podařilo objasnit vloupání do drogerie v Jirkově. Minulý měsíc kdosi vnikl do prodejny, odcizil pokladní kasu, stravenky a různé zboží. Celková škoda se vyšplhala na téměř sedmdesát tisíc korun. Jako pachatelé byli zjištěni dva mladíci ve věku 18 a 17 let. Za starším putovalo obvinění z krádeže do vazební věznice v Litoměřicích, kde se v současné době nachází, mladší s dvojice na obvinění čeká.
Z auta sebrali rádio
Vloupání do škodovky v Klášterci nad Ohří mají na svědomí dva 19letí muži. Rozbitým oknem vnikli dovnitř a s odcizeným autorádiem utekli. Lup prodali a peníze utratili. Z krádeže se však neradovali dlouho neboť byli zadrženi policejní hlídkou. Oba dva si již převzali obvinění z trestného činu krádeže, rádio bylo nalezeno a předáno majiteli.
Ze solária zmizely telefony
Dva mobilní telefony zmizely v chomutovském soláriu. Zloděj využil chvilkové nepřítomnosti obsluhy i zákaznice a z pultu baru sebral odložené telefony. K nim přibral i finanční hotovost a tak se celková škoda vyšplhala na jedenáct tisíc korun. Totožnost pachatele byla záhy objasněna, policisté skutek prokázali 22letému muži z Chomutovska. Obvinění z krádeže si již vyslechl a po výslechu byl propuštěn neboť jeho další vyšetřování bude probíhat na svobodě.
Jezdil na cizí motorce
38letý Jirkovák přeštípl lankový zámek na předním kole zaparkovaného motocyklu na chomutovském sídlišti a s tímto odejel. Dva dny ho používal a pak ho nepoškozený vrátil zpět. I tak se bude zodpovídat z trestného činu neoprávněné užívání cizí věci. Za skutek může skončit až na dva roky za mřížemi.
Majitelka zloděje vyrušila
Mobilní telefon a peněženku s hotovostí stihl odcizit zloděj, který se vloupal do rodinného domu v Chomutově. Kdosi přelezl plot, otevřenými dveřmi na terase vnikl do kuchyně a ze stolu sebral uvedené věci. V dalším konání mu zabránil příchod  majitelky domu a tak vzal nohy na ramena a utekl. Jestliže bude zjištěna jeho totožnost bude obviněn hned ze tří trestných činů - krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněné držení platební karty.
Bilance dopravních nehod
Polovina pracovního týdne přinesla sedm dopravních nehod. U dvou účastníků policisté zjistili, že před jízdou požívali alkoholické nápoje. Tuto skutečnost potvrdila i provedená dechová zkouška, která byla pozitivní. Jedna osoba utrpěla zranění, které lékaři kvalifikovali jako těžké. Materiální škody činí 268 tisíc korun.
 

vytisknout  e-mailem