Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zloděje jsme zadrželi díky svědkovi, který nám zavolal na linku 158

LIBERECKO - Pachatel se v noci vloupal do obchodu v centru Liberce. 

Ve čtvrtek kolem 22.30 přijalo  operační středisko Krajského ředitelství policie Libereckého kraje prostřednictvím tísňové linky 158 od přímého svědka  informaci o tom, že se na náměstí Dr. Eduarda Beneše v Liberci někdo vloupal do prodejny potravin. Okamžitě jsme vyrazili na místo a zjistili jsme, že zloděj vytloukl skleněnou výplň vstupních dveří a vzniklým otvorem vnikl do obchodu, odkud si odnesl nějaké zboží. Přivolaný majitel prodejny  upřesnil, že odtud zmizely cigarety a lahev rumu, vše v hodnotě 1 419 korun. Na rozbitých dveřích vyčíslil škodu za dalších 4 000 korun. zloděj rozbil sklo vstupních dveří

Policisty na místě činu kontaktoval svědek, který vloupání oznamoval, a když s nimi na náměstí Dr. Eduarda Beneše hovořil, zahlédl přitom muže, který měl vloupání na svědomí. Policejní hlídka na základě výpovědi svědka podezřelého muže patnáct minut po půlnoci zadržela a nashromážděné důkazy ho pak z vloupání jednoznačně usvědčily. Zadržený včera v noci nemohl vypovídat do protokolu, protože byl opilý. Jeho dechová zkouška ukázala, že má v sobě 2,61 promile alkoholu. Noc strávil v policejní cele a pravděpodobně ještě dnes si převezme záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Jedná se o 21letého Liberečana.

K jeho brzkému dopadení pomohlo to, že existují lidé, kteří nejsou lhostejní k tomu, co se v jejich městě děje. Budete-li i vy svědky majetkové trestné činnosti, vandalismu nebo jiného závažného deliktu, neváhejte a volejte naši bezplatnou tísňovou linku 158. 

11. 9. 2020
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

zloděj rozbil sklo vstupních dveří

zloděj rozbil sklo vstupních dveří 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem