Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloděj zadržen jen pár okamžiků po činu

KLADENSKO – Všímavý občan pomohl dopadnout pachatele. 

V úterý 14. května 2019 po jedné hodině noční přijal operační důstojník oznámení od náhodného svědka, že došlo k vloupání do bytového domu ve Slaném v ulici Všehlušická. Oznamovatel, který bydlí v této nemovitosti, viděl z balkonu, že dva výtečníci vyrazili vstupní dveře a následně z domu odjížděli na jízdních kolech.

Ihned po přijetí oznámení se na místo události vydali policisté Obvodního oddělení Slaný. Protože oznamovatel nahlásil i směr, kterým se oba zloději vydali, podařilo se jim zanedlouho po krádeži dopadnout prvního z pachatelů. Jedná se o šestatřicetiletého muže z Kladenska, který byl umístěn do policejní cely. Následným policejním šetřením a po zhlédnutí kamerového záznamu, který je naistalován ve výše uvedeném bytovém domě, se podařilo zjistit totožnost druhého z pachatelů. Jedná se o pětadvacetiletého muže z Prahy, který byl následně během dne také zadržen.

Po výslechu prvního ze zadržených, který se ke skutku doznal, se podařilo nalézt i odcizená jízdní kola.

Případ je prošetřován jako přečin krádeže a oběma mužům hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Rádi bychom touto cestou poděkovali i všímavému sousedovi, který svým včasným oznámením velkou měrou přispěl k zadržení pachatelů.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
15. května 2019

vytisknout  e-mailem