Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zloděj z úřadu utekl oknem

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Do obecního úřadu v Jankovicích se v noci vloupal zloděj.  

 

V noci na dnešek, čtvrtek 2. října, někdy od páté hodiny odpolední do šesté hodiny ranní, došlo k vloupání do budovy obecního úřadu v Jankovicích. Na vloupání přišel brzy ráno údržbář, který vešel do budovy. Krátce na to vyjeli na místo přivolaní uherskohradišťští policisté spolu s kriminalistickým technikem. Při prohlídce obecního úřadu vyšlo najevo, že zloděj do budovy vlezl po vypáčení okna do skladu. Poté vykopl dveře do kanceláře, kde začal houkat alarm. Pachatel se zřejmě v tomto okamžiku rozhodl z budovy utéct, otevřel si okno a vyskočil ven. Při vloupání nestačil nic ukrást. Vypáčením okna a vykopnutím dveří vznikla škoda okolo čtyř tisíc korun.

Kriminalistický technik místo činu důsledně ohledal a zajistil upotřebitelné stopy, které by měly posloužit při pátrání po prozatím neznámém pachateli, kterému bude po odhalení a dopadení hrozit za spáchání trestného činu krádeže ve stadiu pokusu až dvouleté vězení. Pokud by se našel někdo s informacemi o pohybu podezřelé osoby v okolí budovy úřadu v noci na dnešek nebo měl jiné informace, které by dopomohly k objasnění případu, ať je sdělí na lince 158 nebo na policejním oddělení.

V posledních třech týdnech se jedná již o třetí vloupání do budovy obecního úřadu na Uherskohradišťsku. Po pachatelích vloupání do úřadů v Částkově a Vápenicích policisté dosud pátrají.


 

2. říjen 2014, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem