Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloděj z neobydleného domu ukradl téměř vše, co mu pod ruce přišlo

RAKOVNICKO – Nevšimli jste si nějaké osoby či osob, které by mohly mít krádež na svědomí? 

Policisté z obvodního oddělení Hořesedly se zabývají případem týkající se vloupání do neobydleného domu před rekonstrukcí v obci Zderaz, k čemuž mělo dojít v blíže nezjištěnou dobu od 11. do 25. května.

K vloupání do objektu došlo dle provedeného šetření pravděpodobně tak, že neznámý pachatel nejprve přestřihl visací zámek u vjezdových vrat, čímž si sjednal přístup na pozemek a tam poté vytrhl petlici u vchodových dveří. Těmi se pak dostal do vnitřních prostor, kde prohledal všechny místnosti a z nich pak začal postupně odnášet věci. Zloděje zaujala spousta věcí, kterými byl například čtyřkolový valníček za traktůrek, ruční a jiné nářadí, šicí stroj, čajová sada porcelánu, skleněné broušené karafy, bundy s kožíškem a hvězdářský dalekohled. Poté ze sklepa odcizil vodárnu, ruční pumpu a další druhy nářadí. To mu ale očividně nestačilo, a proto se vloupal ještě do vedlejší stodoly, ze které odtáhl přívěsný vozík, ruční vysokozdvižný hydraulický vozík, hliníkové žebříky, olejový kotel, kompresory, kladkostroje a cirkulárky.

Tímto jednáním byla poškozenému způsobena škoda za více než 250 tisíc korun českých.

Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, za což pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětím svobody na jeden rok až pět let.

V této souvislosti se obracíme na občany, kteří si mohli všimnout ve výše uvedené době podezřelé osoby či osob, aby nás v případě jakýchkoliv poznatků kontaktovali buď osobně na jakékoliv policejní služebně nebo na telefonním čísle 974 880 740. Zavolat můžete také na mobil 602 307 468 nebo na linku 158. Využít můžete také nově zřízené bezkontaktní místo Pol Point v obci Hořesedly (více informací v odkazu: https://www.policie.cz/clanek/obyvatele-horesedel-mohou-podat-oznameni-pres-pol-point.aspx).

Děkujeme předem za jakékoliv informace, které by nás dovedly ke konkrétnímu pachateli.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
26. května 2022

vytisknout  e-mailem