Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloděj z chatové oblasti byl dopaden

KLADENSKO - Pokus vloupání do chatky se pachateli nevyplatil. 

Ve středu 30. prosince 2015 po jedné hodině byli policisté oddělení hlídkové služby vysláni do obce Pavlov na Kladensku, kde mělo dojít k pokusu vloupání do chaty.

Po příjezdu na místo uvedla poškozená, že se jí neznámý pachatel snažil vloupat do chaty a při vstupu rozbil skleněnou výplň okna u vstupních dveří.  V průběhu tohoto násilného vniknutí poškozené pachatele vyrušila a on se dal na útěk zahrádkářskou kolonií. Policisté od poškozené převzali informace, které se týkali popisu pachatele a vydali se pátrat po podezřelém muži. V rámci pátrací činnosti vytěžili svědka, který se v zahrádkářské kolonii pohyboval i se svým psem. Na místo byl přivolán i policista se služebním psem, který zachytil stopu a pokračoval po kolejích ve směru na obec Jeneč a policejní hlídka pokračovala v pátrání se služebním vozidlem. Při příjezdu k vlakovému přejezdu policista zahlédl osobu odpovídající popisu pachatele.

Policisté z oddělení hlídkové služby  podezřelého muže zadrželi a převezli na policejní služebnu v Unhošti k provedení prvotních úkonů a následně byl eskortován do policejní cely.

Případ je nyní prošetřován a  dvaceti sedmi letý cizí státní příslušník je podezřelý z trestných činů pokus krádeže a porušování domovní svobody.

Na základě lékařského vyšetření bylo zjištěno, že se jedná o psychicky narušenou osobu, která bude transportována k dalším lékařským úkonům do jedné z psychiatrických léčeben.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

30. prosince 2015  

vytisknout  e-mailem