Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloděj využil teplých nocí ke krádeži

KLADENSKO - Policisté upozorňují občany, aby byli obezřetní při větrání svého bydliště. 

Kladenští policisté upozorňují občany, aby byli obezřetní při větrání svých domovů,  jak v rodinných domech tak v panelákových bytech. V letních měsících a především v těchto dnech s vysokou teplotou všichni lidé se snaží ochladit své domovy a je více otevřených oken a balkonových dveří, které občané ponechávají otevřená i při odchodu ze svých domovů a v nočních hodinách. Samozřejmostí je, že je nutnost vzhledem k teplému počasí své obydlí ochladit, ale je zapotřebí mít své bydliště vždy bezpečně zajištěno.
 
Policisté občanům doporučují, aby si svá okna a balkonové dveře při odchodu z bydliště vždy uzavřeli, i kdyby své domovy opouštěli pouze na malou chvilku, neboť nikdy nevíte  zda by nebyl v daný okamžik vaší nepřítomnosti využit zlodějem k nezvané návštěvě ve vašem bydlišti ke krádeži.
 
Při větrání v nočních hodinách, a to především v nižších patrech bytů, či přízemních rodinných domků, by si majitelé měli svá obydlí zajistit bezpečnostním systémem, neboť se každoročně v letních měsících vyskytne několik případů, kdy pachatel využije teplých nocí ke krádeži, neboť  je většina oken a balkonových dveří otevřena bez jakéhokoliv zajištění. Zloděj poté nemusí překonat žádné větší překážky a vnikne do vašeho obydlí, kde poté dochází k odcizení vašeho majetku, a to někdy i v době, kdy spíte a vůbec ani netušíte, že se po vašem domě nebo bytě pohybuje nezvaná návštěva, která se v daném chvíli dopouští trestné činnosti. 
 
Kladenští policisté v průběhu týdně zaznamenali tři případy, kdy došlo ke krádeži v bytě a rodinných domech právě v noční době, kdy byli majitelé doma a neznámý pachatel protiprávně vnikl do jejich obydlí, kde zcizil peněženky s finanční hotovostí a další majetek.
 
K prvnímu z těchto případů došlo v době z pátku 17. července na sobotu 18. července 2015 v Kladně v Jižní ulici. Poškozeným je dvaceti letý mladík, který v přízemním bytě ponechal nezajištěné otevřené balkonové dveře. Po probuzení zjistil, že se mu z nočního stolku ztratila kožená peněženka a dále mu byly odcizeny značkové boty. Vzniklá škoda celkem činí 2 200,-Kč.
 
V druhém případě musel neznámý pachatel překonat necelé tři metry vysokého oplocení u rodinného domu v Kladně v Čechově ulici, a to tentokrát z nedělní noci 19. července do pondělního rána 20. července 2015. Poté co se dostal pachatel na pozemek, tak vnikl  pootevřeným oknem od příslušenství do prostor domu, kde odcizil starožitný obraz v hodnotě 10 000,-Kč a koženou peněženku s finanční hotovostí. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 10 400,-Kč.
 
Ve středu 22. července 2015 v době ranních hodin po překonání dvou metrového oplocení vnikl na pozemek rodinného domu v Čechově ulici v Kladně dosud neznámý pachatel. Dále zloděj využil k dalšímu vniknutí do obývaného domu nezajištěné sklepní okno a poté poškodil sklepní dveře. Z místa svého činu odcizil čtyřicet kusů sušenek v hodnotě 700,-Kč a svazek deseti klíčů v hodnotě 300,-Kč. Celkem způsobená škoda byla vyčíslena na částku 1 700,-Kč, neboť poškozením dveří byla škoda ve výši 1 000,-Kč.
 
Policisté všechny tři případy prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže a po pachatelích intenzivně pátrají.
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
24. července 2015
 

vytisknout  e-mailem