Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zloděj využil otevřených oken

VSETÍNSKO: A okradl spící rekreanty.  

V Prostřední Bečvě řádil v noci z pondělí na úterý zloděj, který využil otevřených oken na chatkách a okradl spící návštěvníky. Rekreantům během noci zmizely peníze a věci v hodnotě bezmála 35 000 korun.
 
Horké dny i noci nutí lidi k neustálému otevírání oken a větrání místností a to především v noci, kdy se alespoň trochu ochladí. Této skutečnosti využil neznámý zloděj, který vykradl v noci na úterý v Prostřední Bečvě a Kněhyni tři chatky. Do chatek zloděj vnikl v době, kdy návštěvníci spokojeně spali. Z kempu v Prostřední Bečvě – části Kněhyně zloději stačilo sáhnout rukou otevřeným oknem a vzít ze stolku a židle, která stála pod oknem taštičku na toaletní potřeby s holicím strojkem, dále peněženku s platební kartou a 1500 korunami a rovněž fotoaparát za 20 000 korun. Muži z Jičína, který se přijel do kempu rekreovat, vznikla škoda za 26 500 korun.
 
Stejnou noc kradl zloděj v rekreačním středisku v Prostřední Bečvě, kde byl zrovna dětský tábor. Zloděj ovšem okradl pouze vedoucí, kterým vzal ze dvou chatek peníze, stravenky a sportovní boty. Lapka vnikl do chatek otevřeným oknem v době, když poškození z Kopřivnice spali. Krádeží získal zloděj peníze a věci za necelých 8 000 korun. V těchto případech pachatel vlezl oknem až dovnitř, protože zmizelé věci měl okradený muž a dvě ženy na různých místech uvnitř chatek.
 
Po zloději nebo zlodějích, kteří se dopustili trestných činů: krádež, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku pátráme. Rekreanty upozorňujeme na nenechavce, kteří využívají otevřených oken. Co doporučit? I když je to v těchto letních parných nocích náročné – okna umístěna nízko nad zemí na noc otevírat pouze na ventilaci. 
  
 
31. července 2013, por. Mgr. Lenka Javorková
 

vytisknout  e-mailem