Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloděj vypátrán prvosledovou hlídkou

KLADENSKO – Pachatel se zaměřil především na krádež parfémů. 

Policisté oddělení hlídkové služby byli dne 24. ledna 2020 po dvanácté hodině vysláni do prodejny v ulici Václavské náměstí v Kladně, kde došlo k odcizení zboží neznámým mužem, který z prodejny odešel. Po získání prvotních informací k popisu pachatele vyjela policejní hlídka propátrávat přilehlé ulice v části Kladno Kročehlavy. Policisté podezřelého pachatele na základě popisu vypátrali v ulici Vodárenská. Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že podezřelým je devětadvacetiletý muž z Kladna, který se svým jednáním dopustil přestupku proti majetku a byl převezen na policejní služebnu k provedení prvotních úkonů a poté propuštěn.

Téhož dne po patnácté hodině přijali policisté oznámení o pronásledování pachatele pracovníky ostrahy kladenského obchodního domu v ulici Petra Bezruče. Muž na útěku se v prodejně obchodního domu dopustil krádeže zboží. Policisté oddělení hlídkové služby na základě místní znalosti a fotografie poznali podezřelého devětadvacetiletého muže, který se kolem poledních hodin již dopustil přestupkového jednání. Policejní hlídka ihned vyjela propátrávat kladenské ulice. Poblíž kladenského rybníka v Dlouhé ulici v Kročehlavech  byl podezřelý muž vypátrán. Podezřelý se zasahujícím policistům doznal, že v prodejně s drogistickým zbožím v obchodním domě odcizil dva kusy pánských parfémů v hodnotě 998,-Kč. Vzhledem k tomu, že vznikla důvodná obava, že  pachatel bude ve svém protiprávním jednání nadále pokračovat, byl z těchto důvodů eskortován na policejní služebnu obvodního oddělení Kladno k provedení dalších procesních úkonů.

Na základě operativního šetření bylo dále zjištěno, že se tento pachatel dopustil dalších čtyř  krádeží v prodejnách, a to v době od 15. do 24. ledna 2020, přičemž odcizil celkem deset kusů parfémů různých značek. Svým protiprávním jednáním způsobil škodu přesahující částku 5 000,-Kč.

Policisté obvodního oddělení nyní tento případ prošetřují a devětadvacetiletý muž je podezřelý z trestného činu krádeže.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
28. ledna 2020

    

vytisknout  e-mailem